Week 2: Hoe worden we een goede patissier?

 We startten maandag onze dag met een vertelkring. We gingen in groepjes zitten en vertelden elkaar over ons weekend. Daarna werd er telkens één goede vraag gesteld.

Na de kring was het tijd om nog enkele zaken bij te leren en te herhalen. Tijdens de rekenlessen herhaalden we wat een hoek is. We gingen op zoek naar verschillende soorten hoeken in de klas. Daarna toonde Justine hoe we een hoek kunnen tekenen. We hebben de verschillende stappen verwoord en daarna stap voor stap uitgevoerd. We mochten nog eens op onze tafels tekenen. Zo leuk!





We leerden ook over de volgorde van bewerkingen. We leerden dit onthouden met het ezelsbruggetje 'Het Veulen Draaft Op en Af'. In de rekenlessen gingen we ook verder aan de slag met kommagetallen, breuken en vlakke figuren. We werkten onze lessen van de week verder af. Op het planningsbord konden we duidelijk zien welke les we op welke dag moesten maken.

In de Franse les herhaalden we deze week de werkwoorden op -ER en de basiswerkwoorden être en avoir. Phoe, dat waren veel werkwoorden door elkaar. We blijven oefenen!


Het vijfde leerjaar speelde ook bingo, maar dan in het Frans. 


Op maandagnamiddag nam Feike de klas over. We leerden over de verschillende graansoorten en deden er opzoekingswerk over in kleine groepjes.







Maandagavond sloten we de dag af met de studie. We leren plannen en maken ons huiswerk. Wie vragen heeft kan meteen hulp van Justine of Julie inschakelen.

Dinsdagochtend stond de dilemmakring op de planning. We moesten deze week kiezen tussen "Nooit meer chocolade" of "Nooit meer taart". Wat waren de meningen verdeeld! We probeerden elkaar te overtuigen met onze argmumenten maar dat bleek niet zo makkelijk te zijn.

Deze week konden de leerlingen zich kandidaat stellen om in de leerlingenraad te gaan. De kandidaten moeten eerst een affiche maken om reclame te maken. Waarom wil je dat de kinderen op jou stemmen? We kregen hierbij hulp van Julie. Na de vakantie zal de stemming dan doorgaan. Spannend!







Het zesde leerjaar leerde wat meer over sleutelwoorden en dit koppelden we aan samenvatten. We lazen een tekst met als onderwerp "hoe wordt een film gemaakt", daarna markeerden we de sleutelwoorden om dan uiteindelijk alles in een overzichtelijk schema te gieten.

Het vijfde leerjaar bleef bij Feike en herhaalde in spelling de meervoudsvorm van woorden eindigend op een klinker en de werkwoorden in de tegenwoordige tijd.

Noa, Noémie en Algeandro gingen woensdag spelletjes gaan begeleiden bij de anemonen. 




Donderdag was Julie in de klas en had ze een leuke opdracht mee. Binnen het hoekenwerk was zij de begeleider bij de kookhoek. Het vijfde leerjaar maakte chocomousse, het zesde leerjaar leerde over mengsels en maakte een mocktail. Mmmmmmmm!














De andere groepen konden in afwachting van hun kookactiviteit rekenspelletjes spelen, automatiseren op copamusic, hun spellingsles afwerken of een vrije tekst schrijven. 





's Middags werden we getrakteerd door de kleuters op frietjes met kipnuggets. Een dikke merci om dit voor ons allen te voorzien. We hebben zo hard genoten!








In de namiddag werkten we bij Feike in de muzische les rond halloween.




Tijdens de namiddagspeeltijd mochten we genieten van onze chocomousse en mocktail. Amai, zoveel lekker eten vandaag!




Vrijdagvoormiddag herhaalden we de laatste zaken voor deze week. Iona en Sem gingen het verhaal "het einde van de wereld" gaan voorlezen bij de anemonen.



Na het vele denkwerk, was het tijd voor ontspanning. Er werd getekend, gekleurd, er werden spelletjes gespeeld en er gingen enkele jongens aan de slag met een lego bouwpakket. 













In de namiddag was er de grote verrassing omdat we flinks ons fluohesje aan hadden de afgelopen maand. Blijven aandoen he!
Dé fluoparty! Schilderen op de muren, dansen op de laatste nieuwe hits, genieten in de chillzone van popcorn en water met grenadine en feesten in de duistere ruimte. Amai, wat een feest! 









Nu is het tijd voor een welverdiende vakantie. 
Geniet van de vakantie!

BELANGRIJK NIEUWS

  • Dinsdag 7/11 gaan we gaan zwemmen.
  • Na de vakantie mogen we op bezoek in de bakkerij van het MSKA te Roeselare (dinsdag of donderdag). We zijn nog op zoek naar vervoer voor die dag. Wie ons kan helpen mag een mailtje sturen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken