Sprokkelweek

Dag primula's,

Maandag zijn we onze week gestart met een vertelkring, maar niet zomaar een vertelkring! We kregen een blaadje en schreven 2 woorden op die te maken hadden met ons weekend. Daarna liepen we door elkaar. Op het moment dat Julie stop riep moesten we één van de twee woorden uitleggen aan diegene die het dichtst bij ons stond. Daarna koppelden we dat terug in de grote kring. Iedereen vertelde dus over iemand anders z'n weekend.




In de Franse les ging het zesde leerjaar aan de slag met de futur proche. Goed nadenken wat de infinitief weer was. Het vijfde leerjaar maakte kennis met het werkwoord 'avoir' en werd opnieuw uitgedaagd. Deze keer door Alice. Binnenkort maken we onze eigen vlog en stellen we onze vriend(in) voor.

We herhaalden de leerstof van rekenen en maakten rekentoetsen. Ook spelling en taal werd deze week herhaald. 

Het was een speciale week. Zien jullie welke week het was?





Omdat het nog mooi weer was gingen we naar buiten en deden we verschillende opdrachten in het bos. We deden een natuurbingo.





We zochten natuurmateriaal en maakten er een kunstwerk mee. Wat een prachtige resultaten! We speelden ook nog enkele kleine spelletjes.












Ons project over Egypte is helaas voorbij. We gingen met Julie aan de slag met een lesje 'leren leren'. We hebben alle belangrijke zaken aangeduid in de cursus. Om eens te zien wat we nog wisten deden we een quiz via Plickers. 


Deze week mochten we het eindproduct van de madeliefjes gaan bewonderen. Bedankt om ons onder te dompelen in de wondere wereld van Japan!







Bij Feike werkten we verder aan een les rond ritme. Zie hier ons eindresultaat.





We vierden deze week twee verjaardagen. Proficiat Kaya en Angelo!


Op woensdag zijn Khamza, Emma en Flore gaan helpen bij het hoekenwerk van de anemonen.



Vrijdag zijn Seena en Aza een aardappeltoneel gaan opvoeren bij de anemonen.


Na wat sprokkelen besloten we al een brainstorm te doen voor een nieuw project. Er waren tal van voorstellen, stemmen was dus echt nodig!
Ons nieuw project is.... "Hoe kunnen we een goede patissier worden?". Maandag starten we met ons nieuw project. Wie materiaal heeft mag dit maandag meebrengen. 

Fijn weekend!


BELANGRIJKE WEETJES

  • Dinsdag gaan we zwemmen, vergeet je zwemgerief niet!
  • Wie leuke ideeën heeft, passend bij ons project mag zeker en vast iets laten weten. We zouden graag een fabriek bezoeken waar er pralines gemaakt worden, we zouden graag een bakkerij bezoeken,... Wie heeft kennissen binnen deze sector en/of kan ons helpen?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken