De laatste week van ons project

Amai, zo raar dat onze schoolweek startte op dinsdag in plaats van maandag. We gingen super snel aan de slag want het zou een drukke week worden.

We begonnen met onze lessen spelling. Het vijfde leerjaar maakte kennis met het apostrof, het zesde leerjaar gingen verder aan de slag met het trema. Amai, wat moesten we goed nadenken!

Om 10 uur was het alweer tijd om te gaan zwemmen. In de zwemles dreven we als een zeester, we zwommen als een kwalletje en zwommen vlaggenlijnen. 

Een nieuwe maand, een nieuwe geluksvogel. We beluisterden het verhaal van Kaketoe. Kaketoe staat voor relaties, jezelf verbinden met andere mensen. We deden een kringgesprek over wat een vriend is en welke personen er allemaal belangrijk zijn voor ons. Daarna maakten we een beeldend werkje. We tekenden ons als zon in het midden van ons blad. Elke zonnestraal stond voor een belangrijk persoon in ons leven.




We eindigden dit moment met een menselijke ketting. Een leerling zei een karaktereigenschap/belangrijk kenmerk van onszelf. Wie dezelfde karaktereigenschap heeft gaf een hand, zo bouwden we een menselijke ketting.

Woensdag was het dierendag. We deden een kringgesprek over wat een huisdier nu precies is en we vertelden aan elkaar welke huisdieren we zelf hebben. Amai, zoveel katten- en hondenmensen! Daarna werkten we zelfstandig in de klas. We werkten onze lesjes af en hielpen elkaar bij de onderdelen die nog moeilijk waren.

Donderdag ging het zesde leerjaar op snuffelstage. Ze kregen een rondleiding in het MSKA en mochten deelnemen aan verschillende workshops.



















Natuurlijk had het vijfde leerjaar ook een leuke dag. In de voormiddag deden we hoekenwerk om de geziene leerstof van de afgelopen maand te herhalen. 




Bij Julie deden we een meetcircuit. 




Bij Justine speelden we een ganzenbordspel om de werkwoorden te herhalen.




We speelden rekenspelletjes om de optellingen en aftrekkingen met kommagetallen te herhalen.





Omdat we nog wat rond dierendag wilden werken, schreven we een fantasieverhaal over dieren. Alles was mogelijk in onze verhalen! We schreven over flamingo's op de Noordpool met een gitaar, honden in een konijnenhok met een rugzak,... Zo'n leuke verhalen!




We speelden ook een spel om de klassen binnen het dierenrijk te herhalen. Amai, wat was een reptiel nu ook alweer?



We konden ook nog wat verder automatiseren op het automatisatieplatform. Er werden heel wat sterren verdiend hoor!

We eindigden onze voormiddag met het herhalen van de Franse woordenschat. Deze keer deden we dat aan de hand van een kahoot. De spanning was te snijden! 



In de namiddag werkten we ons project over Egypte af. We tekenden onszelf als een god en maakten een woordzoeker waarin de geziene leerstof uit de cursus aan bod kwam. Even checken of we wel klaar waren om vrijdag op uitstap te gaan. 

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. We spraken 's morgens af in het station om met de trein richting Brussel te trekken. Op de trein konden we wat lezen, een beetje bijkletsen, er was zelfs wat ruimte om een spelletje te spelen. 






We wandelden naar het Jubelpark in Brussel. Daar bezochten het museum voor kunst en geschiedenis waar we een rondleiding door het museum.






We mochten ook deelnemen aan een workshop waarin we met klei iets mochten maken die we gezien hadden in het museum. Wat een kunstenaars!

















Na het vele luisteren en actief werken, was er ook wat tijd voor ontspanning. We mochten even vrij spelen op het speelplein.





Alle foto's en filmpjes van onze uitstap kan je hier vinden.
Alle andere foto's van deze week kan je hier vinden.

Geniet van het weekend en vergeet niet goed uit te rusten. 
Tot maandag!

BELANGRIJKE WEETJES
  1. De nieuwe agenda krijgen de leerlingen maandag mee.
  2. Maandag en donderdag is er studie van 15u45 tot 16u15.
  3. Volgende week sprokkelen we nieuwe ideetjes voor een volgend project. Ideetjes mogen in de ideeëndoos gestopt worden!
  4. Vrijdag gaan we turnen. Vergeet je turngerief niet mee te brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken