De eerste schoolweek

 De eerste volle schoolweek is alweer achgter de rug. We begonnen de week met de foto voor het Bloei!-paneel. Wat is het leuk om elk jaar zo'n foto te hebben. Klik hier om alle foto's te bekijken :-) 






Een nieuwe week een nieuwe vertelkring. We gingen naar buiten en gooiden een bal naar elkaar om zo het woord te krijgen. Er gingen leerlingen op weekend, anderen gingen naar het speelplein en er waren enkele leerlingen die gewoon genoten hadden van het zonnetje in de eigen tuin.



Daarna ging het vijfde leerjaar mee met Feike voor een lesje Engels. Ze leerden zichzelf voorstellen in het Engels en benoemden de verschillende kleuren.

Het zesde leerjaar bleef bij Justine en kreeg de eerste herhalingsles van spelling. We herhaalden de hoorwoorden, regelwoorden en weetwoorden. Het vijfde leerjaar kwam wat later terug bij de groep en samen herhaalden we het werkwoordschema en de woorden die eindigen op )ig, -lijk, -ond, -or, -ik, -is. 


Na de speeltijd was het tijd voor het eerste forum. We begonnen het forum met het dansje "Bewegegn is gezond". Daarna gingen we op zoektocht naar puzzelstukken. Toen we de puzzels maakten zagen we de foto van een begeleider met enkele weetjes. Kliek hier voor meer foto's.



Na hte forum gingen we allemaal terug naar de klas en werkten we onze spellingsles af. Amai, de voormiddag was voorbij gevlogen.

Na de middag kreeg iedereen een waterijsje. Wij zijn allemaal klaar voor een frisse start van het nieuwe schooljaar!



Maandagnamiddag werkten we in twee groepen. Bij Justine maakten we opnieuw kennis met de geluksvogels. Deze maand werken we rond Sporo. Hij staat voor doelen vooropstellen en deze stapsgewijs realiseren. We gingen op zoek naar hoe we van onze klas een warm nest kunnen maken. We stelden samen de klasafspraken op.

Daarna oefenden we de schooldans nog wat verder in.




Omdat het zo'n mooi weer was gingen we ook naar buiten. We speelden spelletjes die ervoor zorgen dat we een hechte groep worden. Wat een plezier!




Bij Feike werd de eerste les gestart met een kennismakingsgesprek. Het was een warme dag, ideaal dus om dit buiten te laten doorgaan. We moesten de namen onthouden en de daarbij horende beweging. Niet zo gemakkelijk! :-)  Daarna gingen we aan de slag met instrumenten en maakten we samen een ritmisch wandelpad.





Dinsdag hebben we onze dag gestart met een dilemma. We moesten kiezen tussen 'kunnen vliegen als een vogel' of 'ademen als een vis onder water'. Iedereen koos een kant en daarna vertelden we Waarom we voor deze kant kozen. Door de vele argumenten wisselden sommige kinderen plots toch nog van kant. 


Na onze dilemmakring gingen we van start. Het zesde leerjaar werkte op snappet. Zij herhaalden de waarde van de kommagetallen en de natuurlijke getallen tot 1 000 000.
 Het vijfde leerjaar kreeg hun eerste Franse les van dit schooljaar. We maakten kennis met Louise, een franstalig meisje die graag Nederlands zou leren. Ze had meteen ook een eerste uitdaging voor ons. Op het einde van de maand maken we allemaal een filmpje waarin wij zelf 4 Franse woorden zullen voorstellen. Benieuwd naar het filmpje van Louise? Bekijk het dan zeker nog eens via scoodle play.





Om 10 uur was het alweer tijd om naar het zwembad te vertrekken. Daar verdeelden we ons in drie groepen. We zwommen enkele lengtes schoolslag en deden daarna kleine wedstrijdjes. 't Was echt leuk om terug te gaan zwemmen!

In de namiddag verzamelden we al onze ideetjes om een nieuw project te kunnen kiezen. We merkten op dat we bepaalde onderwerpen konden clusteren. Uiteindelijk bleven er zes onderwerpen over: vliegen, Egypte, kaas, vervoersmiddelen, water en beroepen. Ieder groepje maakte een brainstorm en eindigde met een reclamemomentje. 










We eindigden met een stemming. De meerderheid stemde voor Egypte, dus daar gaan we de komende weken mee aan de slag.


Woensdag kreeg iedereen een chromebook of laptop in de klas. We konden voor de eerste keer inloggen op scoodle. We maakten meteen enkele oefeningen voor Frans en oefenden onze tafels nog wat extra in. We vierden ook de verjaardag van Noa. Proficiat met je 12de verjaardag, Noa!

Donderdagvoormiddag kwam Julie in de klas. We waren blij om haar terug te zien en vlogen er meteen in. We rekenden, oefenden spelling verder in en leerden nieuwe Franse woordenschat.



We konden zien hoe de containerklassen voor de kleuters geplaatst werden. Wooow, tof om dat te zien!

In de namiddag startten we met een les godsdienst/zedenleer. Daarna deden we een brainstorm rond ons nieuwe project "Egypte". Amai, we hebben zoveel vragen verzameld! 

Na de brainstorm kregen we onze naam in bubbelletters. Deze mochten we creatief invullen om onze gang wat op te vullen. Zo maken we onze eigen wall of fame. We werkten het af op vrijdagnamiddag.







Vrijdag starte Aza met een actualiteitskring. Goed gedaan hoor!


voormiddag herhaalden we de klokken en ruimtefiguren. In de Franse les herhaalden we de woordenschat van de vorige keer en leerden we nog enkele nieuwe woorden. Deze oefenden we verder in met enkele oefeningen aan het bord. 

Na het vele werken en de zalige dance battle van eerder deze week kregen we nog een beloning. Mmmmmm!

Zo, de eerste volle week zit erop. Rust goed uit dit weekend en geniet van het zomerse weer.
Hier nog meer foto's te vinden :-) 

Tot maandag!

BELANGRIJK NIEUWS 

  • Wie een fluohesje wil kopen, kan dit voor 3 euro aankopen bij Els of Nele in het bureau. Betalen kan cash of via de factuur.
  • Komende week hebben we verschillende sportinitiaties op de planning. Iedereen kreeg een mailtje met de planning. Dit zijn geen volledige dagen gevuld met sportactiviteiten, maar momenten/initiaties. De lessen gaan gewoon door. Breng dus ook zeker je boekentas mee! 
    • maandag: dans en tennis
    • dinsdag: judo en rugby
    • donderdag: gezondheidsloop - vergeet je fiets, helm, fluohesje, fietsslot en rugzakje niet!
    • vrijdag: rope skipping
  • Maandag starten we met het project rond Egypte. Wie thuis materiaal heeft mag dit zeker meebrengen.
  • Vrijdagnamiddag is er turnles. Turngerief meebrengen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken