week 5 juni

Hallo primula's,

Na een zalig weekend waren onze batterijen terug opgeladen om te starten aan een nieuwe week. We begonnen onze week met een vertelkring. Khamza was kringleider. 

Het vijfde leerjaar ging mee met Julie en kreeg spelling. Het ging over homoniemen schrijven, werkwoorden vervoegen en er werd heel veel herhaald. Het zesde leerjaar ging van start met de OVSG toetsen. Pfoe, wat een karwei! 

In de namiddag werkten we aan ons cadeautje voor Vaderdag. Het enige wat we al kunnen verklappen is dat we getimmerd hebben. 

Op dinsdag werkte het zesde leerjaar verder aan de OVSG-toetsen en ging het vijfde leerjaar aan de slag met rekenen. Ze herhaalden de geziene leerstof over kommagetallen, breuken en cijferen op snappet. Een online platform waar elke leerling kan oefenen op eigen tempo en niveau. Het vijfde leerjaar ging ook mee met Dominique en begon aan het voorlaatste contact van Frans voor dit schooljaar.

In de namiddag werkten we verder aan ons reclamefilmpje voor Ledegem. We gingen naar de oude treinroute en naar het speelplein. Nu hebben we bijna alle onderdelen voor het reclamefilmpje.

Donderdag was iedereen klaar met het cadeautje en konden we inpakken. Verstop jullie cadeautje nog eventjes. Daarna bekeken we de vlogs van deze week.

Meagan ging naar Bellewaerde en liet ons de dieren zien.

Anaïs maakte een vlog van een namiddag waterspelletjes.

Yuna nam ons mee naar het huis van haar grootouders.

In de namiddag trokken we naar de wegberm en gingen we op zoek naar verschillende dieren en planten in de wegberm. We bekeken ze van dicht via de loep. We herhaalden ook de onderdelen van een blad en bloem. Om te eindigen gingen we nog langs het beekje en herhaalden we wat stroomopwaarts en stroomafwaarts is. Amai, de beek staat echt laag! 









Vrijdagochtend gingen Mathis en Enya gaan voorlezen bij de oudste kleuters.



Daarna werkten we onze laatste lessen af en overliepen we de planning voor de komende toetsenweek. In de namiddag haalden we onze turnles van maandag in. Met het mooie weer besloten we er een "waterturnles" van te maken. We speelden tikkertje met natte sponzen en speelden ook een waterestafette. Zo verkoelend!







Volgende week is het toetsenweek. Rust goed uit dit weekend, herhaal op tijd een stukje van de leerstof en panikeer niet. Nog heel eventjes en dan kunnen jullie genieten van een welverdiende vakantie. 

Tot maandag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken