Avonturenklassen juni 2023

 Woensdag begonnen we de dag met een vertelkring. Daarna werkten we aan onze vaderdagcadeautjes en maakten we de laatste afspraken voor onze avonturenklassen.

Donderdag was het dan eindelijk zo ver...we vertrokken op avonturenklassen. We spraken 's morgen af aan het station van Kortrijk om de trein te nemen richting Poperinge.

Op de trein speelden we spelletjes, lazen we een boek en babbelden we een beetje. Zo spannend... Wat zal er nog allemaal komen?






Na een kleine wandeling van het station naar het domein, installeerden we ons in de vakantiehoeve. De bedden werden opgemaakt en we trokken onze sportkledij aan. Als eerste activiteit speelden we laserbattle. Eerst team tegen team, we eindigden met een spel waarbij iedereen voor zich moest spelen. 








Na de laserbattle was het al tijd om te eten. We genoten in het zonnetje van onze lunch.




In de namiddag startten we met vlottenbouw. Blijkbaar niet zo simpel. Het ene vlot dreef heel goed, het andere geraakte niet verder dan de oever. Na wat dobberen en vlotten herstellen, was het tijd om te zwemmen. 










Daarna gingen we naar de gracht. Een hindernissenparcours over een vuile gracht. Lachen, puffen, blazen!


We eindigden onze dag met een survivalrun. Iedereen moest over de hindernissen geraken. Dat kon alleen door goed samen te werken. Top gedaan!


















's Avonds genoten we van een warme douche en een lekkere warme maaltijd. We eindigden onze avond met een quiz- en verkleedavond. We hebben gezongen, gedanst en geposeerd. Voor we naar bed gingen speelden we nog een rondje waarheid-durven-doen. Enya moest de tanden van Iona poetsen, Meagan rook aan de voeten om te zien wie stinkvoeten had, Khamza vertelde een geheimpje,... Hilariteit ten top!













Vrijdagochtend konden we genieten van een uitgebreid ontbijt. Daarna moesten we alles weer opruimen en de bagage naar beneden halen. Phoe, wat een werk!

In de voormiddag trotseerden we een hoogteparcours, gingen we van de death ride en werkten we aan onze teamgeest. Goed samengewerkt gastjes! 

























's Middags genoten we van een warme maaltijd en mochten we vrij spelen op het domein. Daarna kwam Els ons ophalen en keerden we met de trein terug naar huis. 
Een lastige tweedaagse, maar wat hebben we genoten! Geniet van jullie weekend en rust goed uit.


Tot maandag

Zin in nog meer foto's van onze tweedaagse? Klik dan hier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken