Week 12 juni

 Dag lieve primula's

We begonnen de week met een vertelkring. Daarna startte de toetsenweek. Elke dag toonden we wat we allemaal geleerd hadden. 

Maandagnamiddag leerden we in project over het verkeer. We herhaalden de verschillende soorten verkeersborden, we  leerden welke onderdelen van de fiets verplicht zijn en we bekeken verschillende verkeerssituaties en bespraken wat wel of niet juist was. We eindigden onze les met een kahootquiz over het verkeer. De quiz werd gewonnen door team 'badeendjes'. Proficiat!



Dinsdagnamiddag gingen we met de fiets op stap. We fietsten het parcours voor het fietsexamen en herhaalden zo de verkeersborden en verkeersregels. 

Daarna splitsten we de klasgroep in 3 groepen. De ene groep maakte fruitijsjes bij Justine, de tweede groep bekeek de fiets met z'n verschillende onderdelen bij Julie en de derde groep fietste met Dominique. Ze oefenden om over de schouder te kijken, arm uitsteken om aan te geven dat je wil indraaien, stapvoets fietsen, slalom fietsen,... We werkten met een doorschuifsysteem en zo kon iedereen alles doen die namiddag.





Woensdag gingen Mira, Iona en Meagan spelletjes gaan begeleiden in het kleuter.




Donderdagochtend keken we naar de allerlaatste vlogs van dit schooljaar.

Jonah nam ons mee naar de boekenwinkel en het kattencafé.

Sky genoot met de vriendinnen van een namiddagje bij Trees.

Faith maakte een mooie tekening en legde stap voor stap uit hoe ze te werk ging.

In de namiddag gingen we nogmaals gaan fietsen. We oefenden opnieuw voor het fietsexamen. Deze keer splitsten we ons in 2 groepen en gingen we zo op pad. Na het fietsen had iedereen warm en was het tijd om onze lekkere ijsjes te proeven. Mmmm, zo verfrissend!







Daarna ging de helft van de klas mee met Julie. Zij kregen een lesje sociale vaardigheden. De rest van de groep werkte aan een geheime opdracht. 

Vrijdag sloten we de week af met onze allerlaatste toets van dit schooljaar. We mochten onze studieplanning nu echt achter ons laten. Goed gewerkt allemaal! Dat moesten we natuurlijk kort vieren. (Uiteraard ruimden we het papier terug op)





In de namiddag maakten we natuurkunstwerken.








Geniet van het zonnige weekend!
Tot maandag

BELANGRIJK

1) Volgende week kunnen we gebruik maken van het fietsbehendigheidsparcours op de speelplaats. We gaan ook nog op de weg gaan fietsen. Breng dus zeker je fiets, helm en fluohesje mee van maandag tot en met vrijdag.

2) De mail om in te schrijven voor het oudercontact werd deze week verstuurd. Vergeet niet om in te tekenen. 

3) Het einde van het schooljaar komt nu wel heel dichtbij. De eerste boeken worden volgende week meegegeven naar huis. Een stevige zak zal goed van pas komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken