Week 8 mei

Zoals elke week begonnen we op maandag met een vertelkring. 

Deze week stond vooral in teken van de zelfstandige werktijd. Iedereen kreeg een instructie en ging daarna individueel aan de slag. We werkten ons rekenboek af en oefenden in spelling verder op het voltooid deelwoord.

In de turnles gingen we aan de slag met het onderdeel gymnastiek. We deden verschillende oefeningen om radslag te oefenen en probeerden zo ver mogelijk te geraken in onze Olympische Spelen. Daarna moesten we ook enkele oefeningen doen aan de duikelstangen (palen). We duikelden voorwaarts, achterwaarts en probeerden steeds onze voeten zo voorzichtig mogelijk op de grond te zetten. Amai onze buikspieren! We wrongen ons ook in rare posities. Eens kijken hoe lenig we zijn.



Dinsdag pakten we onze cadeautjes voor Moederdag in. Wat een prachtexemplaren! Fijne Moederdag aan alle mama's op de hele wereld!

Daarna moesten we zagen. Ja ja, je hoort het goed, zagen... :-) We kregen een lange houten lat en moesten deze verzagen in verschillende stukjes. Natuurlijk moesten we eerst afmeten en goed aanduiden waar we moesten zagen. 




We gingen ook verder met ons project rond fotografie. We kregen een foto van onszelf en moesten deze bewerken. De ene werkte met vlakken/kubistische stijl, de andere gebruikten liever patronen. Mooie resultaten!

Woensdag gingen Maurice en Khamza bij de kleuters spelletjes gaan begeleiden.




Donderdagochtend bekeken we de vlogs.
Iona maakte een verhuisvlog, zeker kijken tot het einde. Er zijn bloopers!

Oraia maakte haar vlog in Bellewaerde. 

Zoé stelde haar kristallencollectie voor.

Mira toonde in haar vlog hoe ze haar eigen tas haakte.

Vrijdagochtend keken we samen met de zonnebloemen naar de aflevering van Karrewiet. Daarna speelden we in duo's een quiz a.d.h.v. een kahoot.




Daarna verdeelden we iedereen in 2 groepen en kregen we elk een andere tekenopdracht. De ene groep moest een oceaan vol fruitvissen tekenen, terwijl de andere groep een kakkerlakkendisco mocht tekenen. 



Vrijdagnamiddag speelden we spelletjes met de zonnebloemen.



Donderdag en vrijdag maakten we onze afvalgrijper. Er werd geboord, er werden nagels in de latjes geklopt, we leerden wat bouten en moeren zijn,... Een echte techniekles, iedereen genoot. 





Belangrijk

- Iedereen kreeg een kalender mee met de planning van de laatste twee maanden van het schooljaar. Alle meerdaagse uitstappen staan erop. Je kan er ook op terugvinden wanneer er geen warme maaltijden zijn. 

- Binnen 2 weken gaan wij op tweedaagse. We wachten nog op de laatste informatie van de organisatie. Van zodra we die hebben mogen jullie een brief verwachten met alle info die jullie nodig hebben.

- Donderdag en vrijdag is er geen school.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken