week 22 mei

We begonnen de week met een vertelkring. Daarna gingen we meteen aan de slag. We hadden een drukke week voor de boeg. We gingen meteen aan de slag met de lessen voor deze week. We leerden over intrest en kapitaal, we herhaalden de aanhalingstekens, we rekenden nog wat verder met kommagetallen,... We haalden het onderste uit de kan!

We werkten verder aan ons project over fotografie. We vroegen ons af of het zou lukken om foto's te maken van bewegingen. We stelden de camera in op 'sport' en begonnen te testen. Er werd gesprongen en gelachen. Eerst individuele foto's.







Daarna wilden we testen of het moelijker was om de juiste bewegingsfoto te maken op het juiste moment als we in groep waren. Ahum, niet zo simpel om allemaal te lachen én op het juiste moment te springen.






Deze week gingen we op uitstap naar FotoLou in Ledegem. Ze gaf ons een antwoord op de vragen die we gesteld hadden en gaf ons wat extra uitleg over de verschillende lenzen. Daarna gingen we in de studio. Daar leerden we eerst bij over de juiste belichting en de rol van de flitsers. En toen was het tijd voor hét grote moment. We mochten zelf poseren. Hier enkele sfeerbeelden. De afgewerkte resultaten krijgen we later toegestuurd van Veronique. Bedankt voor het leuke fotomoment en de boeiende uitleg!






Bij Julie leerden we wat lightpainting is. Er moesten heel wat instellingen van de camera aangepast worden, maar daarna konden we prachtige foto's maken. Waaaaw!









Woensdagochtend gingen Emma, Mathis en Faith spelletjes gaan begeleiden in het kleuter.



Op donderdag was er een projectforum. Iedere groep stelde hun project voor. Wij stelden aan de hand van korte toneeltjes 5 verschillende soorten fotografie voor. 





In de namiddag begonnen we aan missie 'Proclamatie'. Er werd gebrainstormd, gezongen, gelachen,... Maar meer kunnen we nog niet vertellen.

Deze week was het weer vlogtijd. 
Mathis maakte een kookvlog. Benieuwd hoe je lekkere vanillepudding met speculoos maakt? Kijk dan snel naar zijn vlog.

Flore ging op weekend naar de Ardennen en nam ons mee op wandeling. Veel kijkplezier!

Vrijdag werkten we onze laatste lessen van deze week af. We eindigden onze week met het maken van karikaturen. Goed kijken welke uiterlijke kenmerken we kunnen vergroten!

Zin in nog meer mooie en grappige foto's van de afgelopen week? Klik dan snel hier.

BELANGRIJK

Volgende week donderdag en vrijdag gaan we op tweedaagse. Vergeet niet om jullie identiteitskaart of kids ID of isi+ kaart mee te brengen. Wie met iemand meegaat wordt donderdagochtend stipt om 7u15 verwacht op school. Wie rechtstreeks naar het station gaat, wordt om 7u45 stipt verwacht in het station van Kortrijk.

Vergeet niet dat er maandag en dinsdag geen school is! 
Geniet van het verlengd weekend!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken