Week 2 mei

 Het was prachtig weer de afgelopen week. Daarom kozen we ervoor om zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Dinsdag deden we de vertelkring buiten in het zonnetje. We luisterden naar elkaars verhalen en stelden telkens 1 vraag.

Daarna gingen we op zoek naar een nieuw project. Deze keer pakten we het een beetje anders aan. We stelden onze projectideeën voor aan de hand van korte toneeltjes. Op het einde van de voorstelling hadden we vijf voorstellen: fotografie, redders, dino's, giftige planten en natuur. We stemden door een verantwoordelijke aan te duiden en achter de verantwoordelijke te gaan staan/zitten. En ons nieuw (mini)project gaat over..... Fotografie!




We deden meteen een brainstorm en stelden de vraagjes op. Daarna werkten we de kaarten voor Moederdag verder af. 

Woensdag leerden we over volume. We namen verschillende soorten kubussen en vulden ze op met water. Daarna bekeken we hoeveel liter er in paste, we zetten dit om naar centiliter en bekeken de tabel van dichtbij.




Pepijn, Sky en Zoé gingen spelletjes gaan begeleiden in het kleuter.








We leerden hoe we getallen juist in de tabel konden zetten. We hebben de cijfers uitgebeeld en schreven ze daarna om ze dan om te zetten. Phoe, zoveel zaken om in de gaten te houden!





Donderdag werkten we in spelling rond verkleinwoorden en meervouden. We oefenden ons Frans wat extra en werkten onze lessen rond volume af. 

We bekeken ook de vlog van Maurice. Hij ging op bezoek in het fort van Eben Emael.

In de namiddag mochten we opnieuw genieten van het zonnetje. We kregen een fotobingo en moesten zo snel mogelijk BINGO halen door een kruis te maken. Niet alle opdrachten waren even simpel hoor. We maakten kennis met kikvorsperspectief, compositie, portretfoto, filters, detailfoto's,... Wat een leuke resultaten!



Op het einde maakten we ook nog wat tijd vrij om enkele mooie zomerkiekjes te maken van de vrienden en vriendinnen samen. 







Op vrijdag was het eindelijk zo ver, het grootouderfeest. Er werden allerlei leuke activiteiten gedaan. Zo'n leuke namiddag, zelfs de zon was van de partij! Alle foto's van het grootouderfeest kan je hier terugvinden.












Tot maandag!
foto's

BELANGRIJK

- Maandag: turngerief meebrengen
- Dinsdag: schoolfoto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken