Week 24 april

Maandagmorgen ging het vijfde leerjaar met Julie aan de slag met taal. Ze lazen een tekst in verband met de Olympische Spelen en kwamen zo meer te weten over het ontstaan van de Spelen. Daarna gingen ze aan de slag met stellingen waarbij ze moesten zeggen of ze al dan niet akkoord gingen. Daarna moesten ze ook argumenten geven, waarom zij daar zo over dachten.

Ondertussen ging het zesde leerjaar aan de slag met ruimteraadsels. We bekeken een filmpje waarbij de lancering van raket The Challenger helemaal fout ging en lazen daarna nog een tekst daarover. We zetten de zinnen in chronologische volgorde door te kijken naar de signaalwoorden en haalden de oorzaken en gevolgen uit de tekst.

Maandagnamiddag gingen we naar de sporthal. Het weer viel beter mee dan gedacht en dus konden we buiten turnen. Vanaf nu werken we elke week rond een discipline van de Olympische Spelen voor de jeugd. Deze week stond atletiek op de planning.






Dinsdagvoormiddag werkten we in spelling thema 8 af en oefenden we verder in. Iedereen oefende de verschillende woordsoorten in en oefende verder op het correct vervoegen van werkwoorden in de verschillende tijden.

In de namiddag gingen we naar de auteurslezing waar we kennis maakten met Tine Mortier, schrijfster uit Waregem die ondertussen al een 40-tal boeken uitgebracht heeft. Ze vertelde ons over haar leven in Costa Rica, hoe haar tuin een stukje van de jungle is en hoe zij haar nieuwe ideeën in een verhaal verwerkt. We lazen haar boek "Hendrika" in de klas. Wie nog meer boeken van haar wil lezen, kan haar boeken zeker in de bib terugvinden. 



Woensdagochtend gingen Seena en Faith naar het kleuter om spelletjes te spelen. 




Donderdag maakten we taaltoetsen. Opperste concentratie vereist!Daarna was er nog wat tijd om het interview met de burgemeester voor te bereiden. Het vijfde leerjaar ging aan de slag met volume. Ze gebruikten de blokjes om te kijken hoeveel kubieke centimeter er in een bakje paste. 

Als tussendoortje speelden we 'het verboden woord'. Niet zo simpel om een woord uit te leggen waarbij je bepaalde zaken niet mag vertellen.



In de namiddag gingen we naar het gemeentehuis. We werden warm onthaald en mochten in de raadszaal gaan zitten. Daar maakten we kennis met burgemeester Bart Dochy. Hij vertelde ons wie er allemaal in het gemeentehuis werkt, wat zijn taken zijn, wie zijn voorgangers waren,... We leerden heel veel nieuwe dingen bij. Daarna mochten we hem interviewen voor ons reclamefilmpje. Het resultaat zal later pas getoond worden.






Vrijdag gingen de schoolverlaters terug mee met Janne i.v.m. de stap naar het middelbaar. Ondertussen werkte de rest van de klas de les rond België af. 

Benieuwd naar de vlogs die al geweest zijn? Hier een overzicht!
Pepijn ging naar Turkije 

Norah maakte een jeansjase, ze nam ons mee in haar creatieve hobby.

Lucy vulde potjes droogbloemen voor het winkeltje van haar mama.

Emma ging mee met haar papa naar het ziekenhuis, hij moest een nieuw gips krijgen.

Seena ging op reis naar Parijs en toonde ons de prachtige Eifeltoren en het stadion van PSG.

Angelo maakte overheerlijke tiramisu. 

Dinsdag gaan we NIET zwemmen.
Vrijdag is er grootouderfeest.


Tot dinsdag!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken