Week 3 'puberteit en mentale gezondheid'

Zoals elke week startten we maandagochtend met een vertelkring.

Deze week stond helemaal in teken van de leerstof herhalen en we hadden ook al enkele toetsen. 
Tussen de toetsen door mochten we de ontbijtdozen versieren. We haalden onze allercreatiefste kant naar boven en genoten van elk moment. 











Tijdens de projectlessen gingen we verder met het deeltje over zintuigen. We leerden dat er 5 zintuigen zijn, maar vroegen ons af welk zintuig we nu zelf het minst belangrijk vinden. Niet zo simpel! Ze zijn gewoon allemaal even belangrijk!

Daarna moesten we dit toch eens testen. We verdeelden de klas in 2 groepen. Bij de ene groep werd hun gehoor 'uitgeschakeld'. De anderen moesten een boodschap proberen duidelijk maken. Er werd gebarentaal gebruikt, ze probeerden te liplezen,... Toch bleek dit niet zo makkelijk te zijn.



De andere groep werd geblinddoekt en mocht ervaren hoeveel dingen een pak moeilijker werden. Ze gingen bij Barbara langs om fruit te halen en mochten het daarna boven met een (onscherp) mesje proberen snijden. Niet zo makkelijk om een tomaatje te vinden op een grote tafel als je niets ziet!






We leerden ook over het zintuig 'zien'. We bekeken de pupil van dichtbij en bekeken wat er gebeurde wanneer er meer licht was. Onderaan de blog kan je meedoen aan de quiz 'Van wie is dit mooie oog!?'. Antwoorden mogen bij de Primula's ingediend worden :-) 

Daarna gingen we aan de slag met 'proeven/smaken'. Uiteraard kan je dit alleen maar ervaren door ook echt te proeven. We proefden geblinddoekt en met een dichtgeknepen neus zodat we het verschil konden ervaren. We proefden 4 verschillende zaken, maar iedereen kon al snel zeggen wat het was.

Horen kwam deze week ook aan bod. We leerden over het slakkenhuis in ons oor. Er werd ons ook gezegd dat het een pak moeilijker is om geluid te vinden wanneer je maar op 1 oor kan vertrouwen. Ook dat hebben we even getest en het is inderdaad een groot verschil! 

Ook deze week gingen we terug spelletjes gaan begeleiden bij de kleuters. Op vrijdag gingen we een verhaal over Meneer Kandinsky gaan voorlezen.








Vrijdag gingen we voor één keer niet naar de sporthal gaan turnen, maar bleven we op school. Het was zo'n mooi weer dat we wilden turnen op ons domein. We speelden levend stratego en leerden dat het zo belangrijk is om samen te werken. 





Dinsdag is het Bloei!dag. Iedereen mag in bloemenkledij naar school komen. In de voormiddag is er gewoon les, in de namiddag zijn er springkastelen en staan er verschillende workshops op de planning. Puur genieten dus! 

Tot morgen!


!!QUIZ!! Van wie is dit mooie oog!? !!QUIZ!!



















Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken