Tijd voor wat reclame!

We starten onze week telkens met een vertelkring. We luisterden naar de verhalen van elkaar en stelden vragen. 

Deze week stond helemaal in teken van de rekenleerstof herhalen. We deden dit aan de hand van rekenspelletjes. We herhaalden hoe we kommagetallen moeten afronden aan de hand van het zwembadspel.

We speelden een procentenspel waarbij we een kansrad moesten omzetten naar een procent. Zo snel mogelijk al je procenten vinden!


Sommige onder ons werden echte professors en moesten aan de hand van een verhoudingstabel de juiste hoeveelheid van de verschillende vloeistoffen berekenen. Opletten dat het niet ontploft!


Er werden cupcakes verhandeld. Eerst berekenen hoeveel ingrediënten we nodig hadden om het juiste aantal cupcakes te kunnen maken.


Er was ook een grote schoenenverkoop. We berekenden de korting en maakten de prijzen wat aantrekkelijker! Zo snel mogelijk veel verkopen!


Sommigen onder ons kregen een boodschappenlijstje en moesten berekenen hoeveel de producten zouden kosten. Goed kijken naar de prijskaartjes!


Er werd gereisd binnen België. Eerst berekenen hoeveel kilometer we moeten rijden aan de hand van de schaal.


We speelden een race tegen de klok en berekenden hoeveel minuten we onderweg waren met verschillende voertuigen. Wie komt het snelst aan!?


De vikings van onze klas gingen op zoek naar hun materiaal. Een goede portie geluk en een juist rekenen met kommagetallen waren van groot belang.



Sommigen gingen op zoek naar diamanten. Verhoog het getal met een bepaald percentage en verzamel zoveel mogelijk diamanten.

Ons project over puberteit werd afgerond met een laatste stukje over het verzorgen van verschillende
soorten wonden. We leerden eerst hoe we dit konden doen en daarna maakten we toneeltjes om het aan de anderen te tonen.



We besloten meteen om niet stil te zitten en hadden al een volgend plan in ons hoofd. We beslisten om een reclamefilmpje voor Ledegem te maken. Een klasgesprek bracht ons bij een brainstorm van de verschillende zaken die in Ledegem moeten aangehaald worden. Dit waren de zes verschillende groepjes die we maakten: ontspanning, winkels, gemeentehuis, woonzorgcentrum, bos en treinroute, Bloei!. We maakten een mindmap met ideetjes (wie, wat, waar, wanneer, hoe, filmen,...) en legden meteen de eerste contacten via mail. Na de vakantie meer hierover!




De afgelopen twee weken gingen we opnieuw in het kleuter gaan helpen. Khamza, Mira, Meagan en Zoé mochten spelletjes gaan begeleiden. 




Pepijn, Mira en Norah gingen vorige week ook even langs in het kleuter om hun kunsttalent te tonen. 




Het voorleesmoment pakten we eens een beetje anders aan. We maakten een samenvattend verhaal over het project van de kleuters. We maakten zelf onze tekst en tekeningen. Zie hier het eindresultaat. Goed gedaan hoor!


Nadat we voorgelezen hadden, werden we uitgenodigd op de tentoonstelling van de kleuters. We werden gefotografeerd, we mochten hun kunstwerken bewonderen en kregen een hapje en een drankje. Dankjewel voor de uitnodiging!



Afgelopen dinsdag stond er een verjaardagsforum voor de jarigen van maart en april. Proficiat aan de jarigen en bedankt voor de lekkernijen!



We mochten genieten van enkele leerlingen. Anaïs kijkt op naar haar mama, ze is haar grote voorbeeld en is heel trots op haar mama.

Angelo is grote fan van Giovanni Kemper. Hij speelde mee in nachtwacht en the masked singer en hij zingt en danst. Een heel veelzijdig persoon!

Emma haar idool is haar zus Amelie. Ze kan heel goed tekenen en is het grote voorbeeld voor Emma.

Maurice had zijn idolenkring gemaakt over Tom Waes. Door het bekijken van "Het verhaal van Vlaanderen" in de klas werd hij benieuwd naar zijn andere programma's. Hij liet ons kennismaken met 'Kamp Waes', 'Reizen Waes' en nog veel meer. 

Donderdagochtend mochten we gaan helpen met het eindproduct van de zonnebloemen. Ze wilden graag gekke kapsels en daar zorgden wij voor. Er werd heel veel gel, mousse, haarlak en vooral veel glitters gebruikt! Er werd zelf aan gezichtsversiering gedacht. 








In de namiddag kregen we een muzisch hoekenwerk voorgeschoteld. We maakten landschappen met patronen, we leerden een canon zingen, we zochten verschillende volksdansen op, maakten een moodboard voor de nieuwe klas en we begeleidden een muziekstuk met instrumenten,...

Fijne vakantie!


!! BELANGRIJK NIEUWS !!

Maandag na de vakantie, 17 april, is er Bloei!dag. Iedereen mag zijn fleurigste kledij bovenhalen. Hoe meer bloemen, hoe beter! 

Dinsdag na de vakantie gaan we terug zwemmen. Vergeet jullie zwemgerief niet!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken