We kozen een nieuw project!

Hier zijn we dan terug. Vorige week was er geen blog, maar deze week maken we dat zeker terug goed. Klaar voor een overload aan leuke kiekjes en fijne momenten van de primula's? Je kan de foto's van vorige week én deze week hieronder terugvinden.

We zijn de week gestart met een vertelkring. We deden het in de vorm van 'Vind iemand die....'. 




REKEN- EN TAALLESSEN

In de rekenlessen werkten we onze lessen van blok 5 af. Iedereen op zijn/haar eigen tempo. Aan de hand van een nieuw schema konden we zien welke lessen we nog extra moesten inoefenen. Wanneer ons hokje donkerblauw is, hebben we het volledig onder de knie. Wanneer het lichtblauw is moeten we nog wat verder oefenen, maar zijn we goed op weg. Geel betekent dat we vastgelopen zijn en extra uitleg moeten krijgen. Iedereen kon zo vlot aan zijn eigen noden werken. Goed gedaan hoor!

In de taallessen hebben we deze week vooral herhaald. We herhaalden de trappen van vergelijking, vervoeging van werkwoorden in de t.t., v.t. en het voltooid deelwoord, onderwerp en persoonsvorm,...

Daarnaast herhaalden we ook nog eens wat afleidingen en samenstellingen zijn. We gingen op zoek naar afleidingen in boeken en zochten steeds het grondwoord. We verwoordden telkens welk voor- en/of achtervoegsel er dan bij kwam. 

ESCAPE GAME

We speelden vorige week een escape game in groepen. Het wachtwoord van de computer van een vriend was veranderd en wij moesten op zoek gaan naar dat wachtwoord. Door verschillende opdrachten te doorlopen konden we de code kraken. We leerden wat datawijs is, we leerden aan welke criteria een goede gebruikersnaam en wachtwoord moeten voldoen, we leerden verschillende termen in het kader van internet en mediawijsheid,... 't Was leuk en leerrijk!








SPELLETJES BEGELEIDEN

Jake en Flore gingen deze week spelletjes gaan begeleiden bij de kleuters. 




Alegandro en Jente gingen vorige week een brandweerestafette gaan begeleiden bij de oudste kleuters.





Maurice en Angelo gingen vorige week spelletjes begeleiden bij de anemonen.


TURNLES

In de turnles deden we een parcours waarbij we onze tennisbal niet mochten verliezen. Amai, dat was niet zo simpel als het leek!






TECHNIEK

Het laatste uurtje bouwde de ene groep een brug en de andere groep kleurde de ontbijtdozen verder af. 



We bouwden deze week ook huizen uit karton. We moesten bepalen welke bouwplaat we nodig hadden, we stonden stil bij de plaats van de lijmstroken en botsten zo enkele keren op heel wat moeilijkheden. Door opnieuw stil te staan bij het probleem en samen nog eens na te denken, kwamen we toch tot mooie resultaten. Niet zo simpel, maar zo leuk om alle verschillende creatieve verwerkingen te zien! De afgewerkte versies tonen we volgende week :-) 







WERELDKRINGEN

Enya liet ons kennismaken met Noorwegen. Ze toonde ons het geld waarmee ze betalen en toonde ook een foto van de koning.

Anaïs stelde Mexico voor en vertelde ons wat meer over Dias de las Muertos. 

Khamza nam ons mee naar Brazilië. Uiteraard konden de bekende Braziliaanse voetballers niet ontbreken. 

Noa liet ons een stukje Curaçao zien. Wisten jullie dat de huizen daar vroeger wit waren, maar door de felle zon werden de mensen teveel verblind. De mensen moesten hun huizen in een andere kleur schilderen en daarom zijn er nu zoveel felgekleurde huisjes. 


Eden stelde ons Japan voor en liet ons een stukje van de mangaserie One Piece zien. 

Thalia liet ons kennismaken met Schotland en uiteraard hoorde daar het typische gerecht haggis bij. Ahum, niet meteen de meest smakelijke combinatie volgens ons.

Kaya had heel wat informatie opgezocht over Noord-Korea.

Seena stelde het land Bali voor. We leerden dat ze daar met Indonesische Rupiah betalen en dat er heel wat watersporten beoefend worden.

HOEKENWERK

Loopspel om de voltooid deelwoorden in te oefenen. In duo's gingen ze op zoek naar de correcte emoji en daarna zochten ze het voltooid deelwoord die in de zin paste. 









Het team van Iona en Alegandro won de voltooid deelwoordrace. Proficiat!

We automatiseerden op copamusic. Iedereen werkte aan zijn/haar persoonlijke taken.


We speelden het spel 'gooi een ruimtefiguur'. We zochten ruimtefiguren in dagelijkse materialen. Een ijsje is bijvoorbeeld een kegel, een dobbelsteen een kubus,...


We zochten een krantenartikel die ons interesseerde en maakten daarna een samenvatting aan de hand van de actualiteitsfiche. We stonden stil bij de W- en H vragen en duidden ook aan hoe we ons daarbij voelen. 



We maakten zelf ruimtefiguren en onderzochten het aantal hoekpunten, zijvlakken en ribbes. 







We speelden kwartet om de werkwoorden être, avoir en aller in te oefenen. We speelden ook een bordspel om de werkwoorden op -ER te oefenen. We konden elkaar controleren aan de hand van een correctiesleutel.





We speelden shopopoly. Een versie van monopoly maar dan met winkels. We maakten ons eigen kassaticket en moesten rekening houden met korting en promoties. 




We werkten verder op snappet om onze doelen allemaal donkerblauw te krijgen. 

We speelden een spel om de verhoudingen in te oefenen.

We speelden een spel waarbij we breuken moesten optellen of aftrekken. 




NATUUR

We stonden vrijdagnamiddag even sitl bij de natuur en hebben ons domein terug proper gemaakt. We haalden helaas heel wat afval uit het bos. 




Gelukkig zijn wij een dreamteam en ging dat heel erg vlot!

Daarna mochten we ook nog wat extra bloemen planten in de bloembakken aan de leraarskamer. Wat zijn we blij met wat extra kleur op ons schooldomein.





Er was ook wat tijd om te chillen in de eerste zalige zonnestralen!

NIEUW PROJECT

Uiteraard moesten we deze week ook nog een nieuw project kiezen. Laat ons zeggen dat het niet zo makkelijk was omdat we precies wat in onze oude projecten blijven hangen. Toch kwamen er heel wat leuke ideetjes naar voor. 

Toch konden we maar voor één project stemmen. En ons nieuw project is...... Dino's! 
Wie thuis materiaal liggen heeft (speelgoeddino's, boeken, fossielen, archeologisch materiaal,...) mag dit vanaf maandag meebrengen en op de projecttafel in de kring zetten. De komende drie weken keren wij een hele tijd terug in de tijd!

Tot maandag!

Alle foto's

BELANGRIJKE WEETJES

1. Maandag gaan we turnen.

2. Komende week staan er heel wat toetsen op de planning. Begin tijdig te studeren en wacht niet met vragen stellen tot het toetsmoment.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken