Bloei!dag

 KRINGEN

Sem verraste ons deze week met zijn voorstelling van het land Madagaskar. Hij kwam in een strooien rokje en een paar zeeschelpen en zorgde meteen voor een luchtige opening van zijn presentatie. Hij gaf ons een uitgebreid overzicht van de lokale gerechten, dieren en toonde ons prachtige landschappen.

Jente sloot de reeks wereldkringen af met een voorstelling van Letland. We beluisterden het volkslied en leerden ook enkele woordjes in het Lets. Benieuwd naar enkele van deze woorden? Klik dan zeker eens verder op volgende link Leer de 50 belangrijkste woorden in het lets! (17-minute-world-languages.com) 



Eden werd deze week 12 jaar. Gelukkige verjaardag!

REKENEN

Tijdens de rekenles maakte het vijfde leerjaar kennis met de kubieke decimeter. We bekeken van dichtbij wat dat precies is en wat we daarmee konden doen. Vullen met water, overgieten in een maatbeker. We ondervonden dat het precies 1 liter was. Hoe zot is dat!

SAMENWERKING ANEMONEN

Anaïs en Bukuroshe gingen lang bij de anemonen en hielpen bij het maken van een windmolentje. Precies werken was de boodschap!



TAAL

We bekeken de cover van verschillende boeken van heel dichtbij. We benoemden het ISBN-nummer, de flaptekst, auteur, illustrator,... 



Maurice nam even de klas over. Amai, dat is precies veel meer dan enkel voor de klas te staan. Al die vragen zeg!

TURNEN

We gingen naar de turnzaal en startten de les met een spel jagerbal. Wie met een bal aangeraakt werd kreegn een andere opdracht om uit te voeren. Op het klimrek klimmen, jumping jacks, de vier muren tikken,... Phoe, dat was lastig!





Daarna verdeelden we ons in twee groepen. We testten ons uithoudingsvermogen en moesten 8 minuten lopen. We probeerden zoveel mogelijk toertjes te lopen. Achteraf berekenden we onze totaal gelopen afstand.Na al het lopen speelden we een potje badminton. 

Toen we terugkeerden naar school, stapten we met de rolmeter de weg af en zagen we dat we bijna 500 meter gestapt hadden. 

PROJECT

We werkten deze week in een doorschuifsysteem. Bij Justine werd het skelet van een stegosaurus gemaakt uit zoutdeeg. Eerst moesten we het deeg maken aan de hand van een verhouding.















daarna konden we beginnen boetseren aan ons skelet.







Bij Feike mochten ze hun toneel even voorbereiden en erna keken we naar het resultaat. We hadden nog wat tijd over. Ze gaven hun draaiboek door aan een ander groepje en op deze manier probeerden ze het uit te beelden zonder voorbereiding.









Julie begeleidde de activiteit waarbij we een dinoskelet op schaal moesten maken uit klei. Er werd gemeten, herberekend, omgezet,... Goed meten en nadenken hoor!










BLOEIDAG

Om de dag gezellig samen te beginnen aten we samen croissantjes in de klas. Mmmm, dat was de ideale opening van onze Bloei!dag.

We kregen de kans om onze eigen button te maken.







Er werd een estafette gespeeld op de speelplaats.









Uiteraard kon het krijten van het voetpad niet ontbreken. Kijk hier wat een mooie creaties we maakten.



We mochten wat chillen in de chillzone met een drankje en een koekje.

In het bos speelden we een bloemenzoektocht.


Iedereen kreeg een nieuw talent op de talentenbloem.






De dag werd geëindigd met een vrij podium.








Krijg je maar geen genoeg van de Bloei!dag? Bekijk hier nog meer foto's.

NATUUR

Vrijdagochtend mochten we gaan helpen bij het project 'Groene prikkel'. We hielpen bij het aanplanten van meerdere plantjes. 









Als beloning voor ons harde werk kregen we allemaal een chocomelkje en kleurpotloodjes. 

In de namiddag trakteerden we onszelf op lekkere pannenkoeken met een stukje fruit. Zo, dat was de perfecte inzet van de vakantie.






Geniet van de vakantie!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken