Op uitstap naar de bakkerijschool van het MSKA

Dag primula's,

We begonnen onze week met een vertelkring over het weekend in twee groepen. Na het vertellen herhaalden we van iedereen één positief iets. 

In de rekenlessen oefende het vijfde leerjaar vooral verder op het rekenen met kommagetallen. We oefenden om decimale breuken om te zetten naar kommagetallen en omgekeerd. Ook breuken vereenvoudigen werd herhaald. 

Het zesde leerjaar oefende op verhoudingstabellen opstellen en aanvullen. We gingen steeds op zoek naar de drie getallen die we hadden en zo konden we het gevraagde berekenen.

In de spellingslessen ging het vijfde leerjaar aan de slag met de apostrof. Wanneer gebruiken we dat? Op welke plaats moet een apostrof staan? 
Het zesde leerjaar ging verder aan de slag met het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd.

Bij Feike werkten we voor taal verder aan samenstellingen en afleidingen. We herhaalden dit via een dominospelletje. De synoniemen, tegenstellingen en homoniemen kwamen er ook bij. Het lukt al goed om oefeningen te maken per onderdeel, maar ze door elkaar herkennen is nog moeilijk. De verdubbel- en verenkelregel zit er nog niet bij iedereen in. We hebben dus voor spelling hier nog even op geoefend. Voor rekenen werken we nu af en toe eens in boekjes. Op deze manier gebeurt niet alles online. We herhaalden vandaag even de natuurlijke getallen tot 100 000.

Woensdag zijn Enya en Aza bij de kleuters spelletjes gaan begeleiden. Goed gedaan meisjes!




Donderdagochtend was het eindelijk zo ver. Het was stemming voor de leerlingenraad. En daar maakten we een officieel moment van.




De leerlingenraad van dit schooljaar bestaat uit Jozefien, Fatiha, Noa, Maurice, Sayfoula en Faye. Binnenkort zullen ze voor de eerste keer samenzitten.






Deze week leerden we in project over de weg die het graan aflegt en hoe we brood maken. Als kers op de taart gingen we op uitstap naar de bakkerijschool van het MSKA. We begonnen met het maken van cupcakes. We mochten het deeg in vormpjes spuiten met een echte spuitzak.





Uiteraard moesten we de cakejes ook in de oven helpen steken.




Daarna kregen we een rondleiding door de verschillende lokalen. We kwamen bij de afdeling chocolade over de vloer en mochten eens proeven. Mmmmm....!






Noa kreeg een gezichtsbehandeling. Ze kreeg een chocolademaskertje.


Daarna liepen we verder en zagen we hoe de leerlingen van het derde middelbaar verse koeken gebakken hadden. Ook daar mochten we een koek proeven en even in de chocolade dippen. 









Na het proeven gingen we terug naar de bakkerszaal en kregen we uitleg over de verschillende machines en zagen we hoe de cupcakes uit de oven kwamen. 




Om te eindigen maakten we een muisje uit marsepein en namen we nog een leuke groepsfoto.













Bedankt aan de begeleiders om ons te brengen en mee te helpen! Hopelijk hebben jullie ook genoten.

Vrijdagochtend begonnen we met een herhaling van de uitstap aan de hand van een kahoot.


Daarna gingen Emma en Noémie gaan voorlezen bij de anemonen. Ze lazen een boek voor met heel wat rijmwoorden in. Goed gedaan!


Vrijdagnamiddag eindigden we onze week met een turnles. Daarbij speelden we wasrektikkertje, staartenroof en bottle flip met kegels. Amai, 't was een plezante week!







Geniet van het weekend!

BELANGRIJKE ZAKEN

  • Dinsdag: zwemmen
  • Donderdag: bakdag - Wie brengt een mengkom, keukenweegschaaltje en mixer mee? (alles naamtekenen aub!)
  • Vrijdagvoormiddag: forum
  • Vrijdagnamiddag: verwennamiddag - inschrijvingsformulier sluit maandag af 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken