Ons eindproduct - het dessertbuffet

 Hallo iedereen,

De voorleesweek is van start gegaan. De begeleiders legden aan de hand van een toneel uit hoe we dit in de klas zullen aanpakken. Per gelezen bladzijde kan je 1 kilometer ver reizen. We proberen met de hele klas van land naar land te reizen en kunnen zo telkens een beloning krijgen. We zijn benieuwd waar onze eerste reis naartoe zal gaan.







Leon en Mathis zijn gaan voorlezen bij de anemonen.


Maurice en Oraia gingen spelletjes gaan begeleiden bij de anemonen.



Deze week is er een korte blog, want onze hele week stond in teken van ons eindproduct. We begonnen de week met enkele voorbereidingen. We mochten de potjes en onderleggers versieren.














Enkele leerlingen gingen met Julie naar de winkel om boodschappen te doen voor de chocomousse.





We bakten met hart en ziel om ons eindproduct te kunnen waarmaken. Er werden cake pops en hartjeswafels gebakken. We maakten vanillepudding met hagelslag en er werden liters chocolademousse gemaakt. Uiteraard mocht de tiramisu niet ontbreken. Als kers op de taart smolten we de chocolade en stond de chocoladefondue klaar voor ons bezoek.
















Vrijdagnamiddag was het dan eindelijk zo ver. De mensen werden verwelkomd aan de schoolpoort door een groepje leerlingen. Daarna werden ze in de zaal opgewacht waar ze mochten aanschuiven aan ons rijkelijk gevuld dessertbuffet. Bedankt voor de massale opkomst en de lovende reacties! Binnenkort laten we zeker weten wat we met de opbrengst zullen doen. 















Benieuwd naar alle foto's van deze week? Klik dan snel hier.

Ons project over de patissier/bakker zit er alweer op. Volgende week gaan we op zoek naar een nieuw project. Denk maar al eens na en breng eventueel al wat spullen mee om de rest te overtuigen.

Geniet van jullie weekend!

BELANGRIJKE INFO

  • dinsdag 21/11: verjaardagsforum voor de jarigen van november
  • vrijdag 24/11: turnen - vergeet je turngerief niet!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken