Onze langverwachte driedaagse naar de kust

 Toen was het eindelijk zo ver! We kwamen woensdagochtend allemaal aan op school met onze bagage. Iedereen was toch wel wat nerveus omdat niemand echt wist waar we ons moesten aan verwachten. We startten onze dag met een uurtje godsdienst/zedenleer. Daarna kreeg iedereen een auto toegewezen om naar het station te gaan. We verzamelden de bagage in de juiste groepjes en om kwart over tien was het eindelijk zo ver. We vertrokken naar het station van Roeselare. Daar aangekomen maakten we onze eerste groepsfoto en namen we afscheid van de mama's en papa's die ons gebracht hadden. 

We keken naar het uurrooster in het station en vonden zo dat we de trein richting Brugge-Oostende moesten nemen om 11u17 op spoor 1. Op de trein speelden we enkele gezelschapsspelletjes, werd er wat gekletst en voelden we de zenuwen zo verdwijnen. 's Middags kwamen we aan in het station van Oostende. Daar gingen we op zoek naar de tram en bekeken we opnieuw welk soort ticket het best paste bij ons verblijf.Toen we de tram op moesten merkten we al snel dat het toch niet zo evident was met onze bagage om snel op te stappen en voldoende plaats te laten om andere mensen nog door te laten op de tram. We probeerden zoveel mogelijk onze bagage aan de kant te zetten en we hielden steeds in de gaten of we al dan niet konden zitten. 

Na 45 minuten gereisd te hebben met de tram kwamen we aan op onze eerste verrassingsactiviteit. We stapten af in Nieuwpoort Bad en gingen te voet richting de zeedijk. Onderweg wilden enkele kinderen nog een groepsfoto en daar maakten we maar al te graag een beetje tijd voor. Eens op de zeedijk aangekomen, werd het al snel duidelijk wat we gingen doen. De go-carts stonden al klaar. Voor enkelen onder ons de allereerste keer dat ze dit deden. Wat een plezier! We reden over de zeedijk en gingen daarna even de wijk in. Wat een fantastisch weer, puur genieten!









Na een uurtje hadden we dorst en honger en snakten we toch ook wel wat naar het strand. We mochten al onze bagage achterlaten bij Happy Gocarts en konden zo zorgeloos naar het strand. We maakten putten en zandkastelen, we gingen voor het eerst met onze blote voeten (en sommigen al wat dieper) in de zee, we zagen heel wat kwallen,... Opnieuw puur genieten van het mooie weer en van elkaars gezelschap. 












Nadien namen we de tram terug naar Nieuwpoort Stad en wandelden we 45 minuten met onze bagage richting de logeerboot. Bij aankomst kregen we een uitgebreide rondleiding en werden de kamers verdeeld. Al snel ondervonden we hoe klein en compact de slaapkamertjes waren. 







Gelukkig hadden we fantastisch weer en konden we nadien genieten van een aperitiefje op het dek van de boot. 




We werden verwend met pizza en speelden in de avond het Swingpaleis. Iedereen was verkleed in iets wat met de eerste letter van zijn/haar naam begon. Wat een originaliteit! Met een leuke eerste dag achter de rug, gingen we allemaal naar onze kamer.

Falco aka Falcon

Meike aka M&M


Owen aka Opa


Mira aka Mary Poppins


Trees aka Timmervrouw


Norah aka Neil Armstrong


Yuna aka Yoghurt 


Renske aka Rockster


Jemieka aka Justine


Flor aka Fee


Shannon aka Supervrouw


Amy aka Aldi/Action/Albert Heijn


Xander Beernaert aka Batman


Zoé Zwart Wit


Siebe aka Smurf


Pepijn aka Plop


Lucy aka Lucifer


Floor aka Flamingo


Alexandra aka Artieste


Sky aka Sinaasappelsapje


En dan hier de volledige groep!


Op donderdag verzamelden de vroege vogels onder ons in de keuken van de boot en bakten we de pistolets af. We ontbeten op het dek van de boot en maakten onze brooddoos klaar voor 's middags. Er stond een goedgevulde, lastige sportdag op de planning. Met de kusttram gingen we naar de surfclub in Westende. Bij aankomst kreeg iedereen een wetsuit en werden we in twee teams verdeeld. Ieder team nam een reuzekano mee naar het strand en daar gingen we raften op de zee. Hilariteit ten top toen we moesten rechtstaan in de boot, op de rand van de boot staan, wisselen van boot,... Onze buikspieren werden op de proef gesteld met al dat lachen. Uiteraard mochten we ook even genieten van de zee en mochten we wat vrij spelen. Als tweede wateractiviteit gingen we golfsurfen. Niet zo simpel als er geen golven zijn natuurlijk. Iets later kregen we toch wat golven en waren er enkele natuurtalenten onder ons die meteen recht konden staan. De rest genoot van het proberen en vooral van het vallen in de zee.







In de namiddag speelden we tjoekbal op het strand en gingen we teamgericht aan de slag met een grote wereldbol op het strand. Lastig, maar oh zo leuk!















Als laatste activiteit zijn we gaan longboarden. Iedereen probeerde en bij iedereen lukte het ook tegen het einde van de activiteit. Het was zooooooo leuk!











Moe maar voldaan keerden we terug naar de boot. Daar aten we met z'n allen spaghetti en genoten we van een avond vol gezelschapsspelletjes en uitrusten. Opnieuw moe maar voldaan gingen we richting de kamers en sliep iedereen als een roosje.

Op vrijdagmorgen konden we opnieuw buiten ontbijten. We werden verwend met een uitgebreid ontbijt. Er waren chocoladekoekjes, sandwiches, cornflakes en pudding. Iedereen at zijn buikje rond en toen was het helaas alweer tijd om de kamers op te ruimen en de bagage naar boven te brengen. Nu zagen we ook in waarom we altijd tijdsduur en vraagstukken rond reizen moeten kunnen in de rekenles. Samen bestudeerden we het schema van de tram en zochten we uit wanneer we moesten vertrekken om overal op tijd te geraken.


Uiteraard was er nog een verrassingsactiviteit gepland. Iedereen dacht dat we opnieuw ver moesten wandelen, maar neen hoor. We bleven op het domein en mochten op het speelplein gaan spelen. Daar stond een spirngkasteel, een trampoliene en allemaal verschillende woonwagens ingericht in een ander thema (verkleden, fluo, ballenbad, speleobox,...). 









Omdat we geen ontbijt meer over hadden om nog een lunchbox te maken kregen we allemaal een belegd broodje 's middags. Dat was ons laatste gezellige moment op het domein voor we terug naar huis keerden. 




Na het middagmaal wandelden we met al onze bagage terug naar de tram en iedereen dacht dat we naar het station gingen. Uh uh uuuuuh, we stopten plots enkele haltes voor het station en mochten daar nog op het strand gaan spelen. Om de driedaagse goed af te sluiten kreeg iedereen nog een ijsje.














Met een batterij die volledig leeg was, maar de beste herinneringen ooit keerden we terug naar huis. Hopelijk kunnen jullie kinderen alles in geuren en kleuren vertellen, want geef toe een blog is uiteraard maar een peulschil van wat we allemaal meegemaakt hebben.

Alle foto's en filmpjes van de afgelopen drie dagen kan je hier vinden. Klik en geniet!

Belangrijke data

  • Maandag en dinsdag is er GEEN school.
  • Donderdag 9/6 staat er een heel belangrijke spreekopdracht op de planning. Vergeet deze niet origineel te verwerken.
  • Zondag 12/8 is het Vaderdag. Vergeet je pakje niet mee te nemen naar huis in de loop van de week. Breng dus een extra zak mee om het in te stoppen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken