Week 13 juni

 De afgelopen weken zaten we opnieuw niet stil. Het einde van het schooljaar is in zicht en uiteraard willen we nog heel veel zaken doen. 

In de voormiddagen maakten we heel wat toetsen. Iedereen had een projecttoets en enkele rekentoetsen op de planning. Het zesde leerjaar moest ook OVSG-toetsen maken. Onze voormiddagen bestonden dus vooral uit zelfstandig herhalingswerk en toetsen maken. Gelukkig deden we in de namiddag heel veel leuke dingen. 

Vorige week werden de krukassen voorgesteld aan de klas. Iedereen kreeg de opdracht om reclame te maken voor zijn/haar krukas en er een realistische prijs op te plakken. Wat een mooie kunstwerken! Het was helemaal niet zo simpel, het vroeg heel veel aanpassingswerk, maar iedereen slaagde erin om een krukas te presenteren die werkte. 











De afgelopen week was het prachtig weer en probeerden we, naast de vele toetsen die we nog hadden, toch naar buiten te gaan. Het vijfde leerjaar ging naar buiten om te lezen, terwijl het zesde leerjaar hun OVSG-toets afwerkte. 





De bee-bots waren op school geleverd en uiteraard wilden wij daar ook eens mee aan de slag gaan. We kregen een spoedcursus bee-bots installeren en mochten daarna zelf aan de slag. We maakten een parcours en probeerden om de bij er zonder botsen door te krijgen. Niet zo simpel hoor! We moesten heel goed tellen én onthouden. Maar wat een leuk moment! Iedereen werkte goed samen en genoot van het moment.







Deze week kreeg het vijfde leerjaar een geheime opdracht. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar hilariteit verzekerd! Het zesde leerjaar is bezig aan hun laatste weken bij ons op school en is bezig met de voorbereiding van de proclamatie. 

We zetten het fietsparcours op de speelplaats uit, deden verschillende testen om te zien of alle verkeersborden wel goed stonden en mochten er daarna zelf van genieten. Daarnaast legden we ook een fietsbehendigheidstest af voor ons rapport. We leerden hoe we correct, en vooral veilig, moeten indraaien naar links/rechts wanneer we op de weg fietsen, we moesten over onze schouder kijken, een hindernis veilig voorbijsteken,... Het was een ware uitdaging!







Op vrijdag was er een heel speciale turnles. Het eerste deel van de namiddag speelden we waterspelletjes om wat af te koelen. Het tweede deel van de namiddag kregen we een initiatie ropeskipping van Amber. Het was echt heel leuk. Bedankt Amber voor de fijne initiatie!









BELANGRIJK

  1. Komende week gaan we met de fiets op de weg om te oefenen voor het fietsparcours. Vergeet je fiets niet!
  2. Ze geven minder warme temperaturen uit, maar vergeet toch je zonnecrème en petje niet mee te brengen.
  3. Breng donderdag een grote stevige zak mee naar school. Je krijgt een deel van de boeken mee naar huis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken