Ons eindproduct: 'De grote modeshow'

De hele week hadden we het super druk met de voorbereidingen voor de grote modeshow. Op maandag bracht iedereen "oude kledij" mee die omgetoverd kon worden tot nieuwe zaken. Daar kwam heel wat denkwerk aan te pas. We moesten heel goed nadenken vooraleer we begonnen met knippen. We maakten schetsen, pasten deze meerdere keren aan, vroegen raad aan anderen en kozen uiteindelijk ons beste ontwerp. De ene maakte een volledige outfit, de andere beperkte zich tot één spectaculair stuk, iedereen deed zijn uiterste best en kwam tot een prachtig resultaat!




Op dinsdag was het tijd om eens stil te staan bij de organisatorische en praktische kant van een modeshow. We maakten een lijstje op van wat we nog allemaal moesten doen en waar we nog wat hulp konden gebruiken. Het was een hele waslijst, maar stapje per stapje konden we het allemaal op tijd klaar krijgen. De klas werd in verschillende groepjes verdeeld. Het ene groepje ging de rest van de school gaan uitnodigen, andere leerlingen zochten passende muziek om te gebruiken tijdens de modeshow,... We dachten ook eens na over een geschikte locatie. Uiteraard konden we niet alles alleen op tijd klaar krijgen. Een welgemeende dankjewel aan de helpende handen van de (groot)ouders die ons kwamen helpen om alle kapsels en de nodige make-up te komen verzorgen achter de schermen. 

Donderdagnamiddag warmden we ons wat op daar te dansen in het stralende zonnetje.









Daarna was het dan eindelijk zo ver. Iedereen mocht voor de eerste keer oefenen om op de catwalk te lopen. We moesten rekening houden met verschillende zaken. Het is zo belangrijk dat je rechtop loopt, voor je kijkt en vooral dat je niet valt! Hoe vaker we oefenden, hoe beter alles ging. Zie hier een deeltje van ons oefenmoment ;-)

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver! Het grote moment van de waarheid was aangebroken. Ons publiek kwam aan, de muziek werd klaar gezet en toen moest de grootste verrassing nog komen! Anna, de mama van Alexandra, kwam langs om prachtige foto's te maken van ons groot moment. Dikke merci om dit voor ons te willen doen! Bezoek zeker ook eens haar website of facebookpagina.





















Natuurlijk deden we nog veel meer deze week. Er stonden enkele toetsen op de planning en daarvoor was natuurlijk een goede voorbereiding voor. Er was ruimte op maandag en dinsdag om vragen te stellen. We leerden nieuwe spellingsregels en probeerden ze zo goed mogelijk in te oefenen. Volgende week meer hierover! 

Op dinsdagvoormiddag gingen we naar het zwembad. Dat was alweer de voorlaatste keer voor ons dit schooljaar. We begonnen met enkele baantjes te zwemmen. Daarna leerden we stap voor stap duiken. Helemaal niet zo simpel als het lijkt hoor! We voelden ons een echte dolfijn. 

Deze week was er natuurlijk ook weer Engelse les. Tijdens die les gingen we aan de slag met verschillende spelletjes. Altijd fijn om zoveel nieuwe zaken bij te leren!






Deze week vierden we ook nog de verjaardagen van maart in onze klas. Dikke proficiat aan Mira en Shannon! 

Nu ons project afgerond is gingen we reeds op zoek naar een nieuw project. Dit bleek niet zo simpel te zijn en dus besloten we om de komende 3 weken aan 3 verschillende thema's te werken. Volgende week werken we rond het thema 'muziek en instrumenten'. Wie leuk materiaal heeft om te tonen en hierbij iets kan vertellen mag dit zeker meebrengen naar de klas. 

Alle foto's van deze week kan je hier vinden.
De foto's van de modeshow gemaakt door Anna Bargiel kan je hier bekijken.

Fijn weekend!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken