14 februari tot 25 februari

De afgelopen weken stonden we weer niet stil. 

In de rekenles gingen we met de volledige klas aan de slag met ruimtefiguren. We begonnen met de kubus. We gingen op zoek naar kubussen op school. Al snel zagen we dat er veel meer uitgerokken kubussen, balken dus, op school te vinden waren. En zo kwamen we tot de volgende ruimtefiguur. We maakten kubussen en balken met de Clix, we plooiden de kubussen en balken weer open en zagen zo de ontvouwing van de ruimtefiguren. Op die manier konden we heel makkelijk onderzoeken hoeveel zijvlakken en ribben er aanwezig waren. 
Toen we zagen dat iedereen dit goed onder de knie had, gingen we nog een stapje verder in het onderzoeken van ruimtefiguren. Wist je dat je een ruimtefiguur niet alleen kan opvullen, maar dat je ook de oppervlakte van een ruimtefiguur kan berekenen? Voor de kubus is dat een makkie! We zagen dat die volledig uit vierkanten is opgebouwd dus daar waren we snel mee weg. Een balk daarentegen is niet zo vanzelfsprekend. Die kan uit wel drie verschillende soorten zijvlakken opgebouwd zijn, heel wat rekenwerk dus! Na de vakantie gaan we hier zeker verder mee aan de slag.


Natuurlijk waren we niet heel de tijd bezig met ruimtefiguren. We leerden dit schooljaar al heel veel over kommagetallen. We leerden kommagetallen optellen en aftrekken, maar we leerden ze ondertussen ook al vermenigvuldigen en delen. Daarom was het hoog tijd om alles een te herhalen. Deze keer herhaalden we de leerstof door middel van spelletjes. Altijd leuk om niet het gevoel te hebben dat je bezig bent met rekenen. 








We vierden de verjaardag van Lucy in de klas. Proficiat met je elfde verjaardag! 


Aansluitend vierden we de jarigen van de maand op het verjaardagsforum. Proficiat aan alle jarigen en een dikke dankjewel voor de vele lekkernijen. 





Tijdens de projectlessen haalden we onze meest creatieve kant naar boven en gingen we aan de slag met zakken die we kregen van de Mode Unie. We mochten deze pimpen met kralen, stickers, stiften,... We leerden knopen aannaaien en leerden ook hoe we met naald en draad konden borduren. Wat een prachtige resultaten! 




Om onze projectklas nog wat meer in te kleden mochten we op de ramen schilderen. We schilderden allerlei zaken die te maken hadden met mode. 





Er waren heel wat leerlingen die nog allerlei naaispullen meebrachten naar de klas. We kregen verschillende naaimachines te zien, patronen om kledij te maken, héél véél naald en draad, kopspelden, sluitspelden,... Je kon het zo gek niet bedenken.

Op donderdagnamiddag stond er plots een politieagente in de klas. Zij kwam ons een lesje verkeer geven. Nu weten we alles over stopborden, haaientanden, eenrichtingsverkeer en voorrang aan rechts. Binnenkort gaan we zelf weer met de fiets op stap en dan is het altijd fijn dat iedereen de verschillende verkeersregels kent. We zullen deze ook wat vaker proberen inoefenen aangezien er later dit schooljaar opnieuw een fietsexamen is. Oefen dus zeker ook al eens samen met je ouders ;-) 


Uiteraard hadden we ook weer Engelse initiatie de afgelopen weken. We leerden aan de hand van woordzoekers en spelletjes heel wat nieuwe woorden bij die te maken hebben met school. 



In de turnles deden we een estafette. We verdeelden de klas zelf in drie groepen en kregen allerlei opdrachten. De groep die als eerste neer zat en de opdracht dus volledig afgerond had won die ronde. Wat een spanning! We moedigden elkaar aan en dat zorgde voor heel wat sfeer in de sporthal. 




Net voor de vakantie kregen we nog enkele talenten te zien van de leerlingen die niet aanwezig waren bij de grote talentenshow. Mira toonde ons haar prachtige schilderwerken. 



Jonah blonk uit in het berekenen van complexe bewerkingen uit het hoofd. Zo knap! Precies een levende zakrekenmachine 😯 

Zoé, Yuna, Xander en Pepijn speelden een grappig toneel buiten op de speelplaats. 


Op heel veel leuke momenten vergeten we om foto's te maken omdat we te druk bezig zijn...
Meer foto's van de afgelopen periode vind je hier

Tot maandag!

BELANGRIJKE ZAKEN

👉 Vanaf maandag mogen we de schooldans terug laten doorgaan. Deze gaat nog steeds door op maandagochtend en vrijdagavond. 

👉 Maandag na de vakantie zouden we graag ons eindproduct voorbereiden. We zouden een echte modeshow willen opvoeren. Daarvoor hebben we natuurlijk leuke kledij nodig. Alle leerlingen van 5/6 mogen kledij meebrengen naar school die ze kunnen omtoveren tot Bloei! outfit. Best kledij die mag verknipt worden, waar zaken mogen op genaaid of getekend worden,... Geen nieuwe kledij!

👉 Dinsdag 08/03 is er zwemmen voor de oudsten. Vergeet je duikbril niet!

👉 Op maandag 21 maart is er Bloei!dag. Die dag is er in de namiddag vrij podium voor de kinderen van de hele school. Iedereen mag iets opvoeren, het is helemaal niet verplicht. Je kan maar in één act meedoen. Wie wil kan al beginnen voorbereiden in de vakantie. 

👉 Denk in de vakantie al eens na over een nieuw project. Misschien heb je iets gezien, is er iets gebeurd of dacht je zomaar aan iets en kan dit wel leiden tot een nieuw project na de vakantie.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken