Week 27.09.2021

📣📣 Groot nieuws ðŸ“£ðŸ“£

Dit schooljaar zullen Owen en Zoé de oudste leerlingen van de school vertegenwoordigen in de leerlingenraad! 


We hebben het project rond attracties afgerond. We leerden over de remsystemen bij attracties, over de snelheid, we bekeken een filmpje van de snelste en hoogste rollercoaster ter wereld,... De geschiedenis van pretparken bekeken we eens van dichtbij en deze nieuwe leerstof goten we in duo's in een presentatie. We leerden nog heel veel bij!








Als eindproduct bij het project kozen we om ons eigen attractiepark te bouwen. De zonnebloemen en madeliefjes kwamen langs en kregen een woordje uitleg bij onze zelfgemaakte attracties. Bedankt om langs te komen!
















We dachten al eens na over een nieuw project en wonder boven wonder hadden we meteen een nieuw project. De komende weken zullen we werken rond chocolade en snoep. We leerden deze week al wat bij over de samenstelling van chocolade, de weg die de cacaobonen afleggen, de verschillende soorten chocolade,... We mochten donderdagnamiddag zelfs allemaal deelnemen aan een echte chocolate tasting. 






Daarnaast gingen we ook muzisch aan de slag met snoep. Iedereen kreeg een foto van zichzelf, we knipten ons haar af en met snoepjes zorgden we voor een nieuwe coupe. Wat een leuke opdracht!










Deze week gingen we ook voor het eerst naar de bibliotheek. We kozen er allemaal een leesboek en een projectboek. We proberen om dit schooljaar minstens één keer per maand naar de bib te gaan. Iedereen heeft dus 3 weken de tijd om het boek te lezen en dan 1 week de tijd om het op een creatieve manier te presenteren (mondeling, presentatie, vlot, filmpje, activiteit, toneel,...). Iedereen maakt voor zichzelf uit hoe hij/zij het boek wil voorstellen aan de klas. Ik kijk al uit naar de vele presentaties!









Tijdens de rekenlessen gingen we bij het vijfde vooral verder met de herhalen van cijferen, kommagetallen en breuken. 

Vorige week verzorgde Norah de actuakring. Goed gedaan, Norah! Maandag zal Floor de actuakring van afgelopen week naar voor brengen. We vierden ook de verjaardag van Siebe. Gelukkige verjaardag!

Geniet nog van het weekend.
Tot morgen!

Foto's

📅📅 BELANGRIJK ðŸ“…📅

✔️ Voor ons nieuw project zijn we op zoek naar mensen die bij Oxfam werken/vrijwilliger zijn en die ons wat willen komen bijleren over oxfam en fairtrade.

✔️ We zijn ook nog op zoek naar leuke activiteiten/workshops rond snoep en chocolade. Activiteiten waarbij we zelf aan de slag mogen gaan, iets zelf mogen creëren. Wie ons hierbij kan helpen of een keitoffe activiteit weet, mag ons dit steeds laten weten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken