Reclame maken, verkopen, voorbereiden!

Eerst en vooral willen we iedereen van harte bedanken voor de vele bestellingen die deze week binnengekomen zijn. We hadden gehoopt om veel te verkopen, maar nooit hadden we verwacht dat we zoveel gingen verkopen. Wij gaan maandag aan de slag met de vele bestellingen en doen ons uiterste best om alles op tijd klaar te krijgen!

Deze week stonden onze taallessen in teken van de boekbesprekingen. Zoals jullie je waarschijnlijk wel kunnen herinneren, zijn we drie weken geleden naar de bib gegaan. Daar koos iedereen een leesboek en een projectboek. Iedereen kreeg drie weken de tijd om een boekbespreking te maken. Je kon deze op verschillende manieren voorbereiden. Sommige leerlingen maakten een presentatie, anderen maakten een filmtrailer, nog anderen maakten een eigen knutselwerk,... Echt fantastisch om te zien wat jullie allemaal gedaan hebben. Proficiat met deze prachtige resultaten!






Op donderdag ging het zesde leerjaar naar het CLB. Er was grote paniek, maar dat was eigenlijk voor niets nodig. Iedereen werd gemeten en gewogen en er was nog ruimte om een babbeltje te doen.
Diezelfde dag kwamen enkele anemonen samen met Cleo langs in de klas om ons uit te nodigen om naar hun eindproduct te gaan kijken. We gingen langs op vrijdag en stonden versteld van hun eindproduct! Wat een prachtig filmpje! Wie nu stiekem ook wel benieuwd is kan best eens gaan kijken op de blog van de kleuters.

Tijdens de projectlessen gingen we verder aan de slag met chocolade. Wisten jullie dat je zelfs kunt schilderen met chocolade? Het gekke eraan is dat je duidelijk kon zien op het papier dat witte chocolade veel meer vet bevat dan melkchocolade en pure chocolade. Na het schilderen maakten we nog chocolaatjes in de vorm van een praline. Het eerste plan was om een chocolaatje met drie kleuren te maken (wit, bruin, zwart), maar helaas liet Justine de witte chocolade aanbranden. Gelukkig konden we toch proeven van een lekker eindresultaat.












Deze week maakten we ook een reclamefilmpje voor ons winkeltje. Het heeft duidelijk gewerkt, want wat een hoop bestellingen hebben we binnengekregen zeg! Een welgemeende dikke dankjewel aan iedereen die ons geholpen heeft om onze tweedaagse waar te kunnen maken. 

In teken van ons winkeltje werd er ook nog versiering voor ons kraampje gemaakt, we maakten bijpassende logo's, we maakten "hoedjes" om te dragen wanneer we in de winkel staan,...





Foto's van deze week kan je hier vinden.

❗❗ Belangrijk ❗❗
  • Zorg allemaal dat er een paar laarzen of speelschoenen op school staat en ook op school kan blijven. Door het natte weer is het bos heel erg modderig en dat willen we niet in de klas. 
  • Dinsdag gaan we naar Brugge. Zorg dat je allemaal op tijd komt! Kinderen die meerijden met iemand worden ten laatste om 7u30 verwacht op school. Wie rechtstreeks naar het station van Roeselare komt wordt ten laatste om 8u15 verwacht.
    Vergeet niet om een rugzak, lunch, drinkfles, fluohesje en regenjas mee te brengen. Goede wandelschoenen zijn een must!
  • Deze week gaan we bakken. Zorg ervoor dat je kledij aan hebt die vuil mag worden. Je weet maar nooit dat je wat chocolade morst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken