Sportweek!

Oef...het einde van deze week was eindelijk in zicht! Wat hebben wij een sportieve week achter de rug zeg!
Op maandag startten we onze dag met een kwartiertje stil werk. Tijdens het stil werk gingen we aan de slag met een atlasoefening. Het was al een hele tijd geleden dat we dit nog eens deden, het was echt nodig om dat nog even te herhalen. 

Na het stil werk gingen we wat werken voor taal en spelling. We herhaalden de basis van de spelling (hoorwoorden, regelwoorden, weetwoorden, werkwoorden vervoegen in de tegenwoordige tijd,...). Na het vele werk in de klas was het tijd voor de speeltijd. Iedereen die wil, kan steeds genieten van een lekker tasje soep. 

Om 11u werden we verwacht in de grote sportzaal. Daar kregen we een dansinitiatie van dansschool Matliss. We deden allemaal ons uiterste best en genoten van het begin van de sportweek. 






In de namiddag gingen we vooral naar buiten, want het mooie weer konden we niet zomaar laten passeren. Zo deden we onze vertelkring buiten in het bos. Het was daar een stuk koeler en aangenamer om te vertoeven. 

Op dinsdag hadden we een wandeltocht op de planning staan. We wandelden ongeveer 5 kilometer, maar wat was het warm! We telden het aantal vogels onderweg, we zochten naar mooie planten en stopten hier en daar eens om een foto te maken. 




In de namiddag stond er een extra turnles op de planning. Aangezien we tijdens de zomervakantie niet al te veel zon gezien hadden, besloten we om nu maximaal te genieten van het zonnetje. We brachten sponsen mee en gingen aan de slag met waterspelletjes. We speelden varianten van bestaande spelletjes waarbij we als een hecht team moesten samenwerken. Laat ons zeggen dat het voor hilarische taferelen zorgde. 




Donderdag werkten we gedurende de voormiddag goed door, want we moesten wel wat werk van de afgelopen dagen inhalen. We herhaalden de klok tot op de minuut, we herhaalden hoe we moeten cijferen met getallen tot 1000, we gingen aan de slag met de positietabel en getalwaardes,... We zetten echt ons beste beentje voor. 

In de namiddag trok de derde graad met de fiets richting Sint-Eloois-Winkel. Onderweg viel het ons op dat niet iedereen even vaardig is met de fiets op de openbare weg. We willen hier extra op inzetten en zullen in de toekomst geregeld met de fiets op pad proberen gaan. 
Eenmaal aangekomen stond er ons een doorschuifsysteem te wachten waarbij we vier verschillende onderdelen moesten doorlopen. Er was een hoek waarbij er gedanst werd, een loophoek, een springkastelen/hindernissenhoek en een rusthoek. Wat een intensieve namiddag!














Op vrijdag werd de sportweek afgesloten met een initiatie judo. We leerden op een correcte manier te vallen, we deden wat grondwerk,... Wat een fantastische afsluiter van de week!







Moe maar voldaan gingen we met z'n allen het weekend in.
Fijn weekend!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken