Nieuw project: 'Hoe kunnen we baas zijn van ons eigen pretpark?'

 Deze week was het eindelijk zo ver... Er werd een nieuw project gekozen! 'Hoe kunnen we baas zijn van ons eigen pretpark?'. We gingen er meteen mee aan de slag!

Op maandag ging iedereen aan de slag om een eigen attractie te ontwerpen. We dachten na over wat er belangrijk was, hoe we de attracties aantrekkelijk kunnen maken,... Er werden fantastische zaken bedacht en geschetst. 










Natuurlijk gingen we nog een stapje verder met onze schetsen. Wees nu eerlijk, een schets van een attractie is bijlange niet zo spannend en cool he. Daarom besloten we om onze schetsen in het echt te bouwen. Wat een karwei! We verzamelden kosteloos materiaal en deden beroep op onze grootste creativiteit. 











Naast het vele doen, moest er natuurlijk ook wat geleerd worden tijdens ons nieuw project. We bekeken per twee een website waarop de geschiedenis van pretparken te vinden was. In duo's gingen we hiermee aan de slag om de belangrijke data's er uit te halen en in een presentatie te verwerken. Dit ging al verrassend goed - op het internet na natuurlijk -, de presentaties worden volgende week voorgesteld.



We gingen ook muzisch aan de slag. We leerden een rollercoaster dans, we gingen aan de slag met een eftelingbingo en we gingen wat dieper in op enkele gedichten. 












Vanaf nu krijgen we elke woensdag taalinitiatie Engels van Dominique. Tijdens deze momentjes gaan we aan de slag met woordenschat die binnen ons project past, maar we kunnen evengoed een liedje leren, een spel spelen,... Jullie waren in ieder geval dolenthousiast! Die dag hadden we ook nog een beetje tijd over om een klein spelletje te spelen in de klas. Lang leve 'Jantje zegt...'!





Tijdens de reken- en taallessen gingen we verder met de herhalen. De klok werd nog eens herhaald, de waardetabel werd van dichtbij bekeken, we maakten enkele oefeningen over de ongelijke verdeling,...




We eindigden de week met een turnles. Tijdens de turnles leerden we het belang van samenwerken in groep. Eerst moesten we samenwerken in kleine groepjes, maar daarna werd de klas in twee verdeeld en moesten we een goede strategie bedenken. Touwtrekken is nu eenmaal iets waarbij samenwerken een must is he ;) 

Kortom, het was een goedgevulde week waarbij we zoveel nieuwe zaken geleerd hebben!

Foto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken