Week 25.01.2021

 Vorige week werd er geen blog gepost, want eerlijk gezegd waren we helemaal vergeten om foto's te nemen. En geef toe...een blog zonder foto's is niet hetzelfde.

Deze week hebben we echt heel veel verschillende zaken gedaan. 
Op maandag startten we de week met het herhalen van de klokken. Het viel ons op dat het niet meer zo vlot verliep als vroeger. We herhaalden het uur, het half uur, het kwartier en de minuten. Stukje per stukje werd het een beetje moeilijker. Nadat we alles herhaald hadden, maakten we er een kleine quiz van. We kregen een grote klok vooraan in de klas te zien en dan moesten we per groepje het juiste uur op het krijtbordje schrijven. Na deze kleine quiz hadden we de leerstof terug onder de knie en konden we verder met het vijfde leerjaar om een lesje tijdsduur te maken. 



Vanaf deze week mogen we op maandagnamiddag gaan turnen in de grote sportzaal als we niet gaan zwemmen op dinsdag. We hadden een fantastische turnles! We werden in twee groepen opgesplitst. De ene groep ging mee met Renske om te koprollen, handenstand te doen, lenigheid te oefenen. De andere groep ging mee met Dominique om te basketten. Het was écht heel lastig!




Na de turnles mochten we genieten van het verjaardagsforum. Een dikke proficiat aan alle jarigen van de maand januari! Geniet digitaal maar mee van de overheerlijke traktaties.



Op dinsdag gingen we in de namiddag verder aan de slag met ons project. We kozen er voor om eens aan het onderdeeltje 'muziek' te werken. De opdracht van vandaag was "Maak een rap over ons project'. Er waren écht fantastische eindresultaten! Kijk zeker bij de link naar de foto's van deze week. Daar staan onze filmpjes!

Omdat we wat vaker naar buiten willen om wat extra frisse lucht op te snuiven, maakten we een tussendoortjespot. Daar zitten verschillende spelletjes in om vlug even buiten te gaan spelen. Deze weken deden we onder andere "Konijnenvanger" en "Vastgeplakt". Ik denk dat deze sfeerbeelden genoeg zeggen zeker over hoe leuk het was?


De volledige derde graad ging deze week in de rekenlessen aan de slag met blokkenbouwsels. Dat is niet altijd even simpel om je zomaar in gedachten te verplaatsen, dus maakten we gebruik van het materiaal op school. Sommigen gingen aan de slag met de bouwblokjes, anderen maakten kubussen uit clics en bouwden daar verschillende blokkenbouwsels mee. Eens onze blokkenbouwsels er stonden, gingen we op onze buik rond het bouwsel gaan liggen om te kijken wat we precies zagen. 



Op donderdag startte de week van de poëzie. In de kring gingen we al aan de slag met een gedicht. We leerden dat we niet altijd alles even letterlijk moeten nemen. In de namiddag bekeken we elfjes, haiku's, rijmgedichten,... om er dan zelf te maken. Aangezien Flor niet aanwezig was in de klas, hebben we hem digitaal toch betrokken bij onze namiddag. We maakten allemaal gedichten voor de dag van de directie. We wilden Els in de bloemetjes zetten door elk kind een complimentje of leuke boodschap op te laten schrijven voor Els. 



Alexandra verzorgde op vrijdag de actualiteitskring. Ze maakte een prezi en vertelde over het nieuws van de week. We eindigden de week met een namiddag ICT. We leerden een kahootquiz maken. Iedereen maakte een quiz, hier gaan we volgende week mee aan de slag. 

Fijn weekend!

Foto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken