Week 11.01.2021

Al die sneeuw op donderdag....Wat een fantastische verrassing!
We waren allemaal meteen onder de indruk en gingen even naar buiten om wat te genieten van dit magische moment. Helaas veranderde de sneeuw snel in een vies papje en bleven we over de middag binnen om te spelen. Wij hopen in ieder geval dat het dit weekend sneeuwt en vriest zodat we allemaal kunnen genieten van Winter Wonderland!


Deze week was een week vol herhaling. Het vijfde leerjaar ging deze week in de rekenlessen verder met breuken, procenten en kommagetallen. Wisten jullie dat deze drie begrippen ook wel de drie musketiers genoemd worden? Ze hangen altijd samen en komen altijd overeen. Het is bijna magie! Hierbij gingen we ook aan de slag om breuken te vereenvoudigen. Het viel ons op dat we onze tafels daarvoor vlot moeten kennen en dit viel deze week een beetje tegen. We gaan onze tafels weer wat extra inoefenen zodat we het vereenvoudigen ook onder de knie krijgen.
In de spellingslessen gingen we aan de slag met het werkwoordschema. Wat een gedoe zeg! We bekeken de werkwoorden eens van dicht, gingen aan de slag met de stam, de infinitief, tegenwoordige en verleden tijd,... Het was helemaal niet zo simpel als het leek. Daar kwam dan ook nog eens bij dat er sterke en zwakke werkwoorden bestaan. 
Tijdens de taallessen herhaalden we hoe je een woord kan opzoeken in een woordenboek en hoe je dat zo snel mogelijk kan doen. Daar moeten we nog wat op oefenen. Het gaat zooooo veel sneller als je het online opzoekt! We hebben verschillende luisterfragmenten ontleed aan de hand van het communicatieschema. Dit deden we aan de hand van de W- en H vragen. Op vrijdag kregen we enkele uitdrukkingen voorgeschoteld en leerden we het verschil tussen letterlijk en figuurlijk taalgebruik. Dat figuurlijk taalgebruik is soms echt grappig als je er een beeld bij vormt!

Het zesde leerjaar ging vooral met wiskunde aan de slag deze week. We leerden procenten interpreteren en in verhoudingstabellen zetten. De uitspraak bij deze les was "Echt makkelijk he Justine, eens je het begrijpt!". We gingen ook verder aan de slag met vlakke- en ruimtefiguren. Bij de ruimtefiguren konden we gebruik maken van de koekenverpakking om te leren wat een ontvouwing is en hoe die er uit zal zien. We knipten de koekendoos open en kleefden die op verschillende manieren terug samen. Echt zot om te zien hoeveel verschillende manieren er bestaan! Wij werkten deze week thema vijf van taal en spelling af. We staan er steeds versteld van als we zien dat het thema alweer voorbij is. 
Deze week had Connor een actualiteitskring voorzien. Hij presenteerde deze aan de hand van een online presentatie. Goed gewerkt, je was prima voorbereid!

Tijdens de projectwerking gingen we uiteraard verder aan de slag om decoratie te maken voor onze klas. Het begint er zo realistisch uit te zien! Wat vinden jullie er van?
We leerden deze week ook allerlei zaken over de duikboot, benieuwd wat de leerlingen er nog van weten? Bekijk dan zeker deze korte samenvatting!




Geniet van het weekend en vergeet niet om goed uit te rusten!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken