Week 07.12.2020

Oef... We hebben de toetsenperiode overleefd. Nu is het tijd om wat extra leuke activiteiten uit te voeren de komende week.

We hadden elke dag een toets. We hadden allemaal heel goed gestudeerd en kregen heel veel complimentjes van Justine. Wat was dat leuk om te horen!
Op maandag was het tijd voor het verjaardagsforum. Een dikke proficiat aan alle jarigen en een welgemeende dikke merci voor de leuke en lekkere traktaties!
Na het verjaardagsforum vertelde Amy wat er allemaal besproken was op de leerlingenraad. Goed gedaan!

Na het verjaardagsforum besloten we om ook dit jaar de traditie verder te zetten en de laatste vrijdag voor de vakantie een kerstfeestje te houden. Iedereen kreeg een naampje van een medeleerlingen. Het is de bedoeling dat iedereen volgende week vrijdag een cadeautje krijgt. Dit hoeft niet altijd geld te kosten hoor, je mag gerust ook iets bakken, knutselen, maken,... Elk jaar zijn er heel leuke cadeautjes bij. We kijken er allemaal al naar uit!

Tijdens de projectlessen gingen we aan de slag met batterijen, lichtjes, kabeltjes, schakelaars,... Wat een heel gedoe zeg! We mochten experimenteren en leerden hoe we serieschakelingen en parallelschakelingen konden maken. Kijk zeker naar de foto's en filmpjes om te zien hoeveel plezier we hieraan beleefden. 

Op donderdag stond de toets van ons project rond de Europese Unie gepland. Deze moesten we niet op papier maken. Hoe dan wel? Online! Het ging echt goed en willen dit vaker proberen doen op deze manier.
Donderdagnamiddag mochten we helpen bij het eindproduct van de kleuters. Samen gingen we aan de slag om een echt kabouterpad te maken. Geniet van het filmpje!

Ook deze week begonnen we aan de nieuwjaarsbrieven. Die schreven we als we wat tijd over hadden. Daarnaast speelden we ook wat smartgames. We sloten de week af met een turnles waarin we de basisregels van basketbal leerden. 

Wij zijn klaar voor de laatste schoolweek van 2020. Die zal er een tikkeltje anders uitzien. Hier een kort overzichtje van hoe onze week er uit zal zien:
  • Maandag: knutseldag
  • Dinsdag: elektronica- / techniekdag
  • Woensdag: dieren- / voetballerdag
  • Donderdag: luxedag
  • Vrijdag: cadeautjes- / gezelschapsspelletjesdag
Tot maandag!




Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken