Week 05.10.2020


Wat een drukke week was dit!? 

Zoals altijd begonnen we onze week met een vertelkring. Je moest je vertelmoment beperken tot drie zaken. Je mocht alleen vertellen over de drie zaken die je het meest bijgebleven waren over het weekend. Super om te horen wat jullie zoal gedaan hadden! 

We herhaalden de leerstof van rekenen tot waar we nu gebleven waren want deze week stonden er enkele belangrijke toetsen voor de deur. We brachten het er allemaal goed van af, proficiat!
In de namiddag gingen we aan de slag met ons nieuw project 'Het leger'. We kregen elk een component van defensie en gingen daarover heel wat zaken opzoeken op het internet. We leerden hoe we een prezi kunnen maken. Wat een speciale soort presentatie is dat zeg!? Er waren enkele hele mooie presentaties ontstaan. 






Er waren ook heel wat leerlingen die deze week materiaal mee hadden voor onze projecthoek in de klas. Hoe leuk om al dit materiaal te kunnen showen zeg! Er was materiaal van een heel eind geleden, maar er waren ook kinderen die materiaal meegebracht hadden die veel recenter was. Bedankt om dit alles mee te brengen!











Renske wilde ons nog wat vertellen over Canada. Ze bracht prachtige stenen mee en leerde ons enkele zaken bij. Zo bestudeerden we de vlag eens en vertelde ze ons enkele leuke weetjes.



We werden deze week dagelijks beloond voor het harde werk in de klas. We kregen telkens een leuk kwartiertje. We speelden 'Schipper mag ik overvaren?', 'tussen 2 vuren', 'Just Dance',... Hier kan je genieten van enkele sfeerbeelden!






Op donderdag zijn we de dag gestart met een gevoelenskring. We mochten het kaartje nemen die het best bij ons paste op dat moment. Iedereen bleek zich anders te voelen.

We hebben deze week ook gestemd voor de leerlingenraad. We mochten één voor één gaan stemmen aan de computer. Benieuwd naar het resultaat? Onze klas zal vertegenwoordigd worden doooooooor.......Warre en Amy! We zijn er zeker van dat zij onze wensen goed zullen kunnen overbrengen! 









We sloten onze week af met een turnles 'Reisje rond de wereld'. We mochten helpen kiezen hoe we het parcours maakten en dat werd echt leuk! 














Moe maar voldaan konden wij aan het weekend beginnen. 
Tot later!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken