Ons eindproduct!

 Als eindproduct hebben wij er voor gekozen om onze blog eens zelf te schrijven. Hierbij laat ik de leerlingen aan het woord. Geniet van de blog!

Maandag

Beste ouders,

Vandaag zijn we de dag begonnen met een vertelkring. We hebben allemaal verteld over het leuke weekend. Na de kring zijn we beginnen werken. We hebben onze rekenboeken opengeslagen en heel wat werk verricht. Ook taal kwam aan bod.

In de namiddag zijn we naar het eindproduct van 1 en 2 gaan kijken. Ze hadden een leuke wandeling voorzien waarbij we kennis gemaakt hebben met de verschillende dieren van hun zoo.

Na de speeltijd zijn we naar het verjaardagsforum gegaan voor de jarigen van september. Een dikke proficiat aan alle jarigen!


Dinsdag


Op dinsdag startten we de dag zoals altijd met een kring en daarna wat werken in onze boeken. Het zesde leerjaar ging naar buiten om kennis te maken met de vierkante meter. We wilden wel eens weten hoe het eruit zou zien als we enkele vierkante meters aan elkaar zouden hangen. Daaraan konden we de begrippen are, centiare en hectare koppelen. Het was een heus karwei!

In de namiddag hebben we geleerd over de Europese Unie. We kregen allemaal een computer of chromebook en toen moesten we de antwoorden op verschillende vragen opzoeken. Helemaal niet zo simpel dat online opzoeken! Na het vele opzoekwerk hebben we een filmpje bekeken waarin uitgelegd werd wie er allemaal deel uitmaakt van de EU.

Om deze les te eindigen hebben we een kahootquiz gedaan. Wat was dat leuk!


Woensdag


Op woensdag hebben we normaal een uurtje godsdienst en zedenleer, maar vandaag kon dat niet doorgaan. We hadden gewisseld met een andere klas. Daardoor hebben we deze voormiddag heel de voormiddag gewerkt. Het vijfde leerjaar bracht één voor één een mop of raadsel naar voor. Er zaten enkele doordenkertjes bij, heel leuk! 


Donderdag


We begonnen met een fijne dag en dan was het tijd om te werken. In de les taal gingen we aan de slag met stripgedichten. We lazen twee hilarische stripgedichten.  

In de namiddag hebben we een brainstorm gedaan voor ons nieuwe project. We dachten na over wat we wilden leren, welke uitstappen we nog wilden doen en welk eindproduct we graag hadden.

En ons nieuwe project wordt *TROMGEROFFEEEEEEEEEEEEEL* leger!

Daarna was het 2 uren  godsdienst en zedeleer.


Iedereen die materiaal heeft over het leger mag dit steeds meebrengen. Als je mensen kent die in het leger zijn/waren mag je dit laten weten, misschien kunnen we eens iemand uitnodigen.


Vrijdag


We startten de dag met de actualiteitskring van Jey Mart. Daarna kwam Dominique eventjes de klas overnemen en hebben we flink doorgewerkt. 

In de namiddag gingen we naar de turnles. We gingen meteen met het project leger aan de slag. Eerst moesten we duurloop doen. Daarna moesten we samenwerken tijdens het spel 10-bal.

We eindigden onze vrijdag met de nieuwe schooldans. Bedankt aan iedereen die hieraan meewerkte!


Volgende week staan er enkele rekentoetsen gepland. Op classroom staan er oefeningen :) 


Geniet met volle teugen van het weekend en vergeet  niet goed uit te rusten.

Tot maandag!


Foto's van deze week

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken