Het leger!

Het was een heel bizarre, korte week deze week. Maandag mochten de leerlingen genieten van een extra dagje weekend. Iedereen kwam goed uitgerust terug naar school.

Onze week stond volledig in teken van ons project 'Leger'. We zijn muzisch aan de slag gegaan en maakten onze eigen legertank aan de hand van een schoendoos. We moesten goed nadenken en mochten experimenteren met de verf. We moesten zelf proberen achterhalen hoe we verschillende tinten bruin en groen konden maken. Hier al enkele sfeerbeelden, maar klaar zijn ze nog niet hoor ;) 









Uiteraard werden we ook weer beloond voor ons harde werk in de klas. We speelden verschillende spelletjes buiten waarbij we moesten samenwerken als één team.





Op vrijdag was het de grote dag. Yves, een militair, kwam langs om ons van alles bij te leren over het leger. We begonnen de dag met een kennismaking. Daarna leerden we aan de hand van een powerpoint allerlei zaken zoals de rangen in het leger, de verschillende componenten,... 



Hij had allerhande materiaal verspreid in de klas. alles werd uitgebreid besproken. We mochten de kledij zelfs aandoen!









Na de vele theorie gingen we naar buiten. We leerden een tent opzetten, we gingen aan de slag met een voedselpakket uit het leger,... Kortom, het was geweldig!










In de namiddag had de militair een sportles voorzien voor ons. We mochten niet stil staan, blijven bewegen was een must.








Wij waren allemaal klaar om het weekend te starten na zo'n drukke dag.
Tot maandag!

Foto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken