Einde van september!

En toen was het zo ver... Ik was zo blij om terug voor de klas te kunnen staan! De week begon met een verlengd weekendje. Iedereen heeft er zo hard van genoten! Er waren heel wat leerlingen die leuke dingen gedaan hadden in het verlengd weekend. Om eens op een andere manier aan de slag te gaan, vertelden we niet over ons eigen weekend, maar wel over dat van onze buur. We kregen elk enkele minuten de tijd om ons weekend te vertellen aan onze buur, we moesten dus héél goed luisteren om daarna alles te vertellen.

Daarna gingen we meteen aan de slag. We kregen een nieuw werkschema en wisten dus meteen waar we aan konden werken. Een dikke proficiat aan iedereen! Jullie werkten fantastisch deze week. 

De leerlingen van het vijfde leerjaar gingen deze week aan de slag met "de mop" tijdens de lessen taal. we leerden dat een mop een clu bevat. We herhaalden het woord zo vaak dat ik zeker ben dat iedereen het nu wel kan uitleggen wat het precies betekent. Volgende week gaan we zelf moppen naar voor brengen, hilariteit verzekerd!
Het zesde leerjaar heeft zich verdiept in de filmwereld. We leerden wie en wat er zoal nodig is om een film te maken. We stonden versteld wat er allemaal bij komt kijken! We zijn momenteel ook bezig met ons eigen scenario te schrijven. Blijf de blog in de gaten houden als je wil weten wat we met ons zelfgeschreven scenario's van plan zijn ;) 

Mauro en Warre spelen nu samen toneel. Ze hadden enkele korte leuke toneeltjes voorbereid en wilden ze graag eens tonen in de klas. Het was super! Wij kijken al uit naar de grote eindvoorstelling.
Ook enkele andere leerlingen moesten nog een rollenspel naar voor brengen. We hebben heel wat afgelachen.



In de projectlessen gingen we verder met het internet. Op dinsdag herhaalden we de leerstof die we tot dan gezien hadden. Amai, dat was al de moeite hoor! Donderdag speelden we het grote data detox game. Daarin kwamen cookies aan bod, maar ook leerstof rond sterke en zwakke wachtwoorden. 
Volgende week werken we verder naar ons eindproduct toe. Volgende week zal de blog geschreven worden door de leerlingen zelf. Benieuwd? Nog een weekje geduld ;) Ik ben er zeker van dat jullie versteld zullen staan!



Op vrijdag kregen we allemaal ons gepersonaliseerd planningsdocument mee naar huis. Iedereen heeft een eigen document waarop zijn/haar buitenschoolse activiteiten staan. Het is de bedoeling dat het huiswerk, dat meegegeven wordt op vrijdag, samen met de ouders ingepland wordt op het planningsdocument. We hebben het al eens getoond in de klas, maar wat extra hulp in het begin van mama of papa zou heel fijn zijn.

We sloten de week af met een forum en daarna een lastige turnles. Op het forum kwamen de jarigen van september aan bod. Dikke proficiat aan alle jarigen! We kozen ook een nieuw lied voor de schooldans. Heel binnenkort zal de nieuwe dans te zien zijn. Verder werden de projecten van alle groepen ook voorgesteld. Wat een leuke projecten zeg! Volgende week kunnen de leerlingen zich kandidaat stellen voor de leerlingenraad.












In de turnles deden we een conditieparcours. Wooooow, dat was lastig! We maakten er een kleine wedstrijd van, waarbij iedereen de eigen punten moest bijhouden. Ik stond versteld van jullie positieve ingesteldheid en goede medewerking. Het was fantastisch om te zien! Bij deze een dikke proficiat aan Lou, Owen en Connor met jullie monsterscore! Kom maandag gerust eens piepen naar alle scores ;) Met de tongtwister 'Langs de koele kade liep een een kale koelie met een kilo kali op zijn kale koeliekop' kan je de scores te zien krijgen ;) Ik ben benieuwd wie deze tongtwister onder de knie kan krijgen.





Geniet van jullie weekend en vergeet niet om goed uit te rusten.
Tot maandag!

PS: Sorry voor het klein aantal foto's, maar ik was zodanig enthousiast dat ik steeds vergat om foto's te maken. Volgende week opnieuw meer foto's te zien, beloofd!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken