De eerste schoolweek!

 Hallo iedereen, 

De eerste week van het schooljaar is al voorbij! Amai, de eerste schooldag was een drukke dag. Vooraleer we naar de klas gingen, dansten we samen onze schooldans. Toen maakten we kennis met elkaar en ..... jullie vonden het fijn om vragen te mogen stellen aan jullie nieuwe begeleider. 

We maakten in de klas ook verschillende klasafspraken, deze werden door jullie allemaal ondertekend. In de voormiddag had ik jullie al het werkschema uitgelegd. Toen hadden we jammer genoeg geen tijd meer om aan ons werk te beginnen. Want toen was het tijd voor het forum. Daar werden er verschillende korte toneeltjes getoond over de belangrijkste schoolregels. 
Na het forum aten we gezellig samen buiten. En na de middag..... ja ja ja, werd er al een beetje gewerkt aan wiskunde en taal. We herhaalden bij spelling de hoor - weet en regelwoorden. Maar na het werken was er tijd voor ontspanning... toen zijn we begonnen aan het maken van de verjaardagskalender. Jullie waren heel enthousiast om deze te maken, de resultaten beginnen er al mooi uit te zien.
Op de eerste dag kregen jullie al huiswerk mee, maar gelukkig was het niet zoveel werk. 😀 Jullie moesten jullie hobby's/sporten/... noteren op het planningsschema. Nu kunnen jullie deze week goed plannen voor jullie huiswerk. 

Als wij dagelijks goed werken en ons aan de afspraken houden, verdienen wij de laatste 10 minuten een klasbeloning. Daarvoor gingen we naar buiten om een spel te spelen. Helpen jullie het mij onthouden dat ik de tijd in de gaten moet houden, want de tijd vliegt voorbij samen met jullie in de klas. 😏

Natuurlijk hebben wij ook gebrainstormd over een project. Vervolgens stelden jullie het project voor aan de klas en op die manier kon er gestemd worden welk project we gingen uitwerken. Er zaten leuke ideeën tussen! Ons project is geworden ....... spannnnnnnnnnnnenddddddddddd 'Hoe is internet ontstaan en hoe kunnen we dit optimaal gebruiken in de klas?'

Nu verdienden jullie allemaal een welverdiend weekend! 

Ik kijk alvast uit naar volgende week, hopelijk jullie ook? 😏
Lieve groetjes
Dominique en Evi 
...                           .   




                                   
                               



                                        


      


                                      



Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken