Op dinsdag werden we uitgenodigd om naar de wetenschappelijke experimenten van L3 en L4 te gaan kijken. We zagen proefjes over de verschillende natuurelementen en kregen er ook telkens de gepaste uitleg bij. Bedankt voor de uitnodiging!




Donderdagnamiddag kwamen Ineke en Winnie langs in de klas om ons te helpen met leren leren. Deze keer gingen we aan de slag met het vak Frans. We kregen verschillende manieren aangeboden om de woordenschat thuis te studeren. Na de uitleg kregen we de kans om de verschillende manieren eens uit te proberen want al doende leert men he.







'Ik kies tweedehands, want ook die spullen verdienen een tweede kans!'

Laat ons de week met deze quote eindigen. Een quote die perfect bij ons eindproduct past. We werkten de afgelopen drie weken heel hard om tot een fantastische tweedehandsbeurs te komen als eindproduct. We keken in onze kleerkasten wat we zelf niet meer dragen en gingen daarmee aan de slag. Elk artikel kreeg een prijsje en werd voorzien van een maatlabel. We dachten goed na over de prijs die we konden vragen. Hierbij kregen we wat hulp van Cleo. Bedankt om ons tips te geven! 

We maakten deze week ook reclamefilmpjes in verschillende groepjes. We wilden natuurlijk dat de beurs een succes werd, en hoe kan dat anders dan met reclame!? Zie hier de resultaten... ze zijn geweldig!








Op vrijdag was het dan eindelijk zo ver. We kwamen allemaal behoorlijk zenuwachtig naar school met hele hopen kleren. Om 10u was het dan eindelijk zo ver. We begonnen met onze klas op te ruimen, de tafels te schikken, de stoelen aan de kant te zetten, plekjes kiezen waar we wilden verkopen,... We zorgden voor een gezellige huiselijke sfeer op onze tweedehandsbeurs. Stipt om 11u kwamen de eerste mensen al toe om te komen kijken wat we zoal in de aanbieding hadden. Daarna kwamen de andere leerlingen ook toe en plots was het een drukte van jewelste. Gelukkig was het een gezellige drukte. Iedereen die iets te koop aanbood verkocht ook iets, heel fijn! 



















Via deze weg willen we iedereen bedanken die naar de beurs kwam om iets te kopen of zelfs gewoon om ons proficiat te komen wensen met het fantastische eindproduct.
We kregen meteen de vraag wanneer de volgende editie komt. Daar kunnen we momenteel nog geen antwoord op geven, maar blijf onze blog in de gaten houden als je op de hoogte wil blijven van onze fantastische activiteiten ;)

BELANGRIJKE DATA:
  • 11/02/2020: dikketruiendag
  • 12/02/2020: pedagogische studiedag
  • 14/02/2020: typles
  • 17/02/2020: info-avond overstap naar het middelbaar

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken