Gedichtendag!

Zullen we focussen 
Op wat we goed vinden gaan

Op de positieve puntjes
Van onze dag en ons bestaan

Kijken naar waar we trost op zijn 
Naar wat we hebben bereikt

Naar wie er voor ons is
En wie, wat ons verrijkt

De wereld wordt wat mooier
Heus
Als iedereen zo kijkt

Wat denken jullie van dit gedicht? Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat onze wereld echt mooier wordt als we met z'n allen op deze manier kijken.

Deze week hebben we ons volop voorbereid voor de toetsen van volgende week. We werkten onze werkboeken af, konden extra uitleg krijgen bij de leerstof waar we nog moeilijkheden mee hadden en legden aan onze medeleerlingen uit hoe wij aan bepaalde resultaten kwamen. 

Op dinsdag hadden we een heel leuke turnles. We gingen verder met hoogspringen. We hebben echte talenten in de klas! Groot of klein, het maakt niet uit, zo lang je je best doet!






Wie klaar was met hoogspringen ging buiten aan de slag. Het was een zonnige dag, dus een extra trui zorgde er voor dat we buiten konden tennissen. 

Op donderdag gingen we op reis doorheen de tijd. We zijn nog steeds bezig met ons project rond kledij en we vroegen ons af wat de verschillen waren tussen vroeger en nu. We stelden deze week zelf interviewvragen op en namen een interview af met onze oma of opa. We verzamelden foto's van onze grootouders, ouders en onszelf van vroeger en nu. Hierop zagen we duidelijke verschillen tussen de verschillende generaties.







Toen we in de lessen project verder gingen kwamen we het land Ecuador nodig. Geen van ons allemaal wist precies waar het lag dus gingen we meteen aan de slag. We zochten informatie op op het internet. Nu weten we precies waar het ligt en wat de hoofdstad is. 


Op donderdag hadden we een gedichtenforum. Elke klas maakte zelf een gedicht in teken van project. Zo werden de verschillende projecten nog eens in de kijker gezet. Een dikke proficiat aan iedereen, het was prachtig!

Op vrijdag bleven we in de sferen van de gedichten en gingen we ook in de taalles aan de slag met gedichten. We leerden om een gedicht expressief voor te dragen en dat terwijl we rekening moeste houden met onze duo partner.







Tijdens de leuke kwartiertjes gingen we met heel verschillende zaken aan de slag. We maakten een schets voor onze eigen t-shirt (om te dragen tijdens de tweedehandsbeurs), we keken een shortfilm van pixar over geluk, we luisterden naar een nieuw deeltje uit 'Het achterhuis', we deden een spel buiten op de speelplaats,... Kortom, we hadden heel veel plezier. 






Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken