Week 3

Wat een drukke week!

Op maandagmorgen begonnen we de week met het bekijken van onze bloembak. Alweer was er een grote verandering! Binnenkort hebben we bloemetjes in de klas, YES!

Tijdens de rekenlessen kregen de leerlingen van het vijfde leerjaar hulp van het zesde leerjaar. Zo kon het zesde leerjaar bepaalde leerstof herhalen en ondertussen leerde iedereen van elkaar. We zullen dit vaker doen ;)

Maandag gingen we verder met onze componistenportretten. We werkten onze PowerPoints af en stelden ze daarna voor aan de andere leerlingen. Er zaten prachtige presentaties voor, waaaaw!

Ondertussen gaven we onze projectmuur in de klas wat meer vorm. De verschillende componisten kwamen met hun foto aan de muur, de verschillende muzieksoorten kwamen ook aan de muur, we leerden zelfs wat een partituur is.

Dinsdagnamiddag begonnen we opnieuw met het plukken van de appels op school. Er hingen nog zodanig veel appels aan de bomen, dat het zonde was van ze allemaal te laten rotten op de grond. We haalden onze beste klim- en plukskills boven en verzamelden zoveel mogelijk appels en peren. We kunnen jullie verzekeren, als de appels plots als een regenbui uit de lucht vallen....komen ze nogal hard aan :)
Ook Rolande en de papa van Connor en Caitlin verzamelden nog appels dat we mochten meenemen om te laten persen tot appelsap. Dikke merci!

Woensdag was een enorm muzikale dag. De mama van Warre kwam langs in de klas met Wannes, een vriend van hen. Hij bracht zijn djembé, didgeridoo en zijn mondharp mee. Wat een fantastische geluiden! Hij gaf ons ook wat meer uitleg over de afkomst van de instrumenten. Daarna gingen we zelf aan de slag. Eerst probeerden we zelf eens op de echte didgeridoo te spelen, amai is dat moeilijk zeg! Odin en Asia waren er meteen mee weg en konden onmiddellijk het geluid dat verwacht werd reproduceren. Chic zeg!

Daarna gingen we zelf aan de slag. Elke leerling kreeg een pvc buis en raar maar waar, daar kan je dus écht een didgeridoo van maken he. We mochten ze versieren met pluimen, glitters, bolletjes,... fantastische resultaten! Ondertussen hadden we ook bijenwas gesmolten om het mondstuk wat aangenamer te maken. Blijf ons zeker volgen om te weten wanneer onze band een optreden geeft ;)





Donderdag begon de dag zoals gewoonlijk, maar plots ging het brandalarm af. Een brandoefening, spannend! We deden het snel en goed.
Tijdens project leerden we meer bij over geluid, geluidsgolven, de impact van geluid, gehoorschade,.. Volgende week voeren we proefjes uit om ermee aan de slag te gaan, spannend!
In de namiddag kregen we opnieuw een muzikaal aanbod. De tante van Nayeli kwam langs met een saxofoon en speelde er ook een stukje op. Bedankt om langs te komen!
Ook Ade, Mauro en Lentel voorzagen ons van en muzikaal intermezzo. Ade speelde piano, Lentel en Mauro speelden dan weer gitaar. Ook aan jullie een welgemeende dankjewel!



We sloten onze week zoals gewoonlijk af met een turnles. In de turnles leerden we de STRAP-dans en gingen we dieper in op koprollen. Van een intensieve les gesproken zeg ;)

Alle foto's van deze week kan je hier vinden.

Na een hele drukke week is het nu tijd om uit te rusten en onze batterijen opnieuw op te laden. Geniet volop van het nazomerweekend en tot maandag!

BELANGRIJKE VRAAG
Zijn er nog mensen die ons willen helpen om onze bloei!-band op te richten?

BELANGRIJKE DATA:
  • 30/09/2019: verjaardagsforum
  • 03/10/2019: pedagogische studiedag

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken