De eerste week

Onze eerste schoolweek startte dit schooljaar niet op 1 september, maar wel op 2 september. We namen meteen een goede start. Alle (groot)ouders konden op de eerste schooldag genieten van een lekker kopje koffie en een blik op de speelplaats. Toen het belde begon het hele spektakel. Rolande had een mooi gedicht geschreven en las dat voor. Elke klas kwam aan bod en alle begeleiders werden voorgesteld. Daarna dansten we de nieuwe schooldans. Een leuke start dus!
Omdat we ook dit jaar allemaal willen groeien en bloeien kreeg elke klas een bloembak waarin de leerlingen zaadjes strooiden. Hopelijk kunnen we binnenkort genieten van een kleurenpalet aan bloemetjes.

Om 11 uur hadden we een forum. We zaten in groepjes om enkele afspraken op te stellen. Daarna stelden we deze zelf voor. De begeleiders hadden ook korte toneeltjes voorzien om deze afspraken nog eens duidelijk te herhalen. Ze stelden telkens een goede en een slechte situatie voor. De leerlingen mochten achteraf AWOE of JOEHOE roepen om de juiste situatie aan te duiden. Bekijk hier alle foto's van het forum.

Zoals velen onder jullie wel weten, hebben we appel- en perenbomen staan op school. Al heel wat appels en peren waren rijp en vielen af. Wij raapten de goede appels en peren op en verzamelden ze in kistjes. Daarna gingen we nog meer appels en peren plukken, de max! Op woensdag gingen Elke en Justine met die appels naar de mobiele fruitpers, waar ze heerlijk appelsap lieten persen van dit "eigen-kweek-fruit".



In de klas gingen we ook meteen aan de slag. We kregen al heel wat lessen en leerden al veel nieuwe dingen.

We kozen ook een nieuw project. Na veel denken en stemmen, kwamen we tot een prachtig project. "Hoe kunnen we onze eigen Bloei!-band oprichten?"
Als er mama's, papa's, oma's, opa's, tantes, nonkels,...muzikaal aangelegd zijn en ons willen helpen in dit project, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kan altijd mailen, maar natuurlijk mag je ook eens gewoon langskomen ;)

We sloten onze week af met onze eerste turnles van het jaar en daarna de schooldans.
Een drukke, maar oh zo leuke eerste schoolweek!
Bekijk de foto's van deze week hier en geniet er met volle teugen van.





BELANGRIJKE DATA:

  • 09/09/2019: dansinitiatie 
  • 12/09/2019: veldloop --> vergeet je fiets niet!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken