Week 8 januari

 Na een deugddoende vakantie was het opnieuw tijd om er in te vliegen. We begonnen onze week met een uitgebreide vertelkring. Zalig om al jullie verhalen te horen!

Na de vertelkring kregen we de uitleg over de nieuwe spellingslessen. Zo kon het zesde leerjaar zelfstandig aan de slag. Het vijfde leerjaar kreeg een lesje Frans. We kregen een nieuwe uitdaging. We gaan op zoek naar 'le filou'. Benieuwd wat dit precies is? Blijf dan zeker de blog volgen de komende weken. Op het einde van onze module, zullen we onze uitdagingen hier posten. Uiteraard kreeg ook het zesde leerjaar een les Frans. Zij leerden enkele nieuwe werkwoorden en we herhaalden de futur proche en de negatie. Phoe, dat zat ver!





In de rekenlessen werken we vanaf nu terug op snappet. Het vijfde maakte deze week kennis met de vier musketiers. Dat betekent dat we kommagetallen omzetten naar breuken, dan naar kommagetallen en nu ook naar procenten. We maakten dus uitegebreid kennis met procenten. Daarna leerden we ook aan de hand van verhoudignstabellen gegevens omzetten naar procenten. Goed gewerkt hoor!

We herhaalden ook de veelhoeken, het gebruik van een geodriehoek en we leerden de oppervlakte van een parallellogram berekenen. We knipten een paralellogram uit, en probeerden deze om te structureren naar een andere vierhoek waarvan we de oppervlakte al kunnen berekenen. Dat bleek een rechthoek te zijn. 







Het zesde leerjaar leerde cijferend delen door een HTE. Amai, dat was helemaal niet zo simpel! Ook de vermenigvuldiging met kommagetallen kwam aan bod. Heel veel cijferen dus deze week! Gelukkig konden we onze zinnen ook wat verzetten in de les rond positieve en negatieve getallen. 

Deze week werd de wens van Seena vervuld. Hij was de turnleerkracht van deze week. We begonnen met het opwarmingsspel 'Tikkertje lijn'. Dat wil zeggen dat je alleen op de lijnen mag lopen. Amai, lachen gieren brullen! Na de opwarming speelden we vlaggenroof. Alhoewel, het was een speciale editie. We haalden allerlei zaken uit het materiaalhok en plaatsten deze in de zaal om achter te kunnen schuilen. Daarna kreeg iedereen twee balletjes en kon je de andere eraan gooien. Moeilijk om op foto te krijgen, maar zooooo leuk!












Na de turnles hadden we een klasgesprek over goede voornemens. We vertelden wat dat precies is en welke goede voornemens wij hebben. Daarna kreeg iedereen een sapje en konden we niet anders dan klinken op het nieuwe jaar. Santéééé!


Deze maand staat er een nieuwe executieve functie in de kijker. In het verhaal van Wief, komt deze maand Sien schroef uitgebreid aan bod. Julie kwam deze week langs en ze werkte rond de nieuwe executieve functie van de maand januari 'taakinitiatie'. 


Bij Feike ging er een muzische les rond gebarentaal door.


Emma en Valeriia gingen woensdag naar de kleuters en leerden hen een poesje en een konijntje vouwen uit papier.



Oraia ging naar de anemonen om een spelletje te begeleiden.

We vierden Aza haar elfde verjaardag in de klas. Proficiat!


We dachten deze week ook al eens na over een nieuw project. We vertrokken eerst vanuit onderwerpen, maar al snel zagen we dat we steeds bij dezelfde onderwerpen uitkwamen. Daarom dachten we eens welke uitstappen we eventueel wilden doen of welke activiteiten we misschien nog willen doen. Zo kwamen er heel leuke onderwerpen aan bod als: de oceaan, eigen restaurant, eigen land bouwen,... 

Iedereen had meteen een duidelijke voorkeur, dus hielden we meteen een stemming. Ons nieuw project is.... 'Hoe kunnen we ons eigen land bouwen?'. 

We dachten al na over een naam voor ons land en maakten al groepen die telkens een provincie zullen voorstellen. Ook voor onze provincies brainstormden we al eens over een naam. 



We deden een brainstorm en mailden al heen en weer met verschillende instanties. Op maandag 22 januari mogen we bezoek naar het Vlaams Parlement. Mailtje met meer info volgt snel.

We eindigden onze week met het maken van bloemen voor de bingo avond. 






En zo zit onze eerste week van het nieuwe jaar er alweer op. Op naar meer van dit!

Tot maandag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken