Op uitstap naar Brussel!

 We startten onze week een beetje anders. In plaats van de wekelijkse vertelkring op school, spraken we af in het station van Roeselare. We bekeken de uurregeling en namen de trein richting Brussel. Op de trein hield iedereen zich rustig bezig. Er werd uno gespeeld, er werd gekleurd, er werd rustig wat gebabbeld...







In Brussel aangekomen, wandelden we richting het Vlaams Parlement. Daar kregen we een uitgebreide rondleiding doorheen de twee verschillende gebouwen. We startten in het onthaal en kregen uitleg over de functie van het gebouw vroeger. Wisten jullie dat het vroeger een bank was? Daar werd alles nog manueel in boekjes geschreven. 







Daarna gingen we naar een zaal met de naam 'De Schelp'. Dat was vroeger de plaats waar de postkoetsen toekwamen met alle post. Nu is het een zaal waar evenementen en dergelijke doorgaan.



Daarna gingen we naar een zaal waar de ministers en volksvertegenwoordigers vergaderen vooraleer ze naar de koepelzaal gaan. 







Uiteindelijk mochten we ook eens in de Koepelzaal binnen. Daar verdeelden we onze klas. Sommigen werden minister, anderen werden volksvertegenwoordigers. Precies echt! 







Na de rondleiding was het tijd om iets te eten en even te ontspannen. We hadden geluk, de zon was van de partij, we konden op het speelplein wat spelen.








Om onze dag in Brussel te eindigen gingen we nog eens langs het paleis. Amai, zo groot en zo chic!

Dinsdag werkten we in de klas terug aan onze lessen. We onderzochten de kenmerken van deelbaarheid en gingen verder aan de slag met procenten, breuken en verhoudingen. 

In de namiddag checkten we eerst wat we nog wisten over onze uitstap van de dag voordien. We deden dit aan de hand van een kahoot. 





Daarna verdeelden we de klas in twee groepen. Bij Feike gingen we muzisch aan de slag. We speelden toneel "De koning en zijn onderdanen".




Bij Justine werkten de verschillende werkgroepen veder aan hun stukje van ons eigen land. Er werd geld ontworpen, postzegels gemaakt, de vlag werd officieel gemaakt, we maakten een staatsstructuur,... Phoe! Wat een werk!

We vierden Leon zijn elfde verjaardag.Proficiat!


Donderdagochtend kregen we om te beginnen verkeersles van de politie. Dit ter voorbereiding van het fietsexamen later dit schooljaar. We maakten kennis met de verschillende verkeersborden, kregen uitleg bij verschillende verkeerssituaties,... We zijn er helemaal klaar voor!



Tijdens de projectlessen werkten we verder aan ons eigen land. Het begint echt vorm te krijgen! Binnenkort stellen we ons land ook zeker voor. Benieuwd naar het eindresultaat? Zeker blijven volgen dan!

Leon en Jake gingen bij de anemonen het verhaal van de ridder zonder billen gaan voorlezen.



Meer foto's vind je hier.


Tot maandag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken