Laatste week project: 'Hoe kunnen we een goede hulpverlener worden?'

De toetsenweek is begonnen en de vakantie is in zicht!
Justine is even afwezig en Feike nam de klas over.

Maandag zijn we gestart met de vertelkring. We deden dit eens op een andere manier. Het was de bedoeling dat iedereen kon navertellen wat zijn/haar buur had gedaan aan de rest van de groep. Op deze manier komt iedereen eens aan bod en moeten ze ook nog eens goed luisteren. Niet gemakkelijk dus!


Daarna gingen we van start met de eerste toetsen. Dit was voor beide klassen taalbeschouwing en cijferen (+ en -). Het groepje van Feike kreeg hun eigen toetsen en dezelfde vakken stonden vandaag op de planning.


In de middag gaf Julie ons even les over ‘beleefd zijn’. We leerden hoe we op een gepaste manier moeten antwoorden. Iedereen kreeg een kaartje en vertelde hoe hij/zij zou reageren in deze situatie.



Na deze interessante les werkten we nog wat verder aan het hoekenwerk over ons project. Ze gingen aan de slag met het DNA, de benaming van de beenderen in ons lichaam, dokter Bibber … Wat was dit even leuk om onze gedachten te verzetten en even niet te denken aan de toetsen.



Dinsdag stonden er weer enkele toetsen op de planning. L5 en L6 begonnen met begrijpend lezen en na de speeltijd kregen ze de toets van spelling. Terwijl het groepje van Feike begon met luisteren en erna getallenkennis. 

Alegandro was dit weekend jarig! We vierden samen zijn verjaardag. Gelukkige verjaardag Alegandro!

In de middag gingen we buiten een luchtje scheppen en deden een activiteit over ons project. We leerden de verschillende beroepen in een ziekenhuis en hun bijhorende functie. We gingen op zoek naar de juiste naam, de bijhorende uitleg en een afbeelding van deze persoon. Zo maakten we groepjes van drie.





Als afsluiter van de dag stond het forum op de planning. De leerkrachten deden een toneelstukje over Wief (de kapitein) die gaat varen met haar boot. We leerden de verschillende personages kennen en hun eigen cognitieve vaardigheid. We kijken al uit naar het volgende forum!



Yes, het is woensdag! Dit wil zeggen: een halve dag en en en geen toetsten! We startten de dag met een dilemmakring ‘nooit meer een muts of nooit meer handschoenen’. Geen gemakkelijke keuze, maar de meeste kozen toch voor nooit meer handschoenen.


We werkten erna verder aan onze lessen en kregen de tijd om te oefenen voor de volgende toetsen. Sem en Jake gingen terwijl even helpen bij de anemonen om enkele activiteiten te begeleiden.





Anaïs is jarig!! Gelukkige verjaardag Anaïs!

Donderdag stonden er weer toetsen op de planning. In de middag gingen we op uitstap naar het donorcentrum van Roeselare. We kregen uitleg over hoe het daar te werk gaat en mochten eens een kijkje nemen. 




Joepie, het is vrijdag! We maakten de laatste toetsen van de week.

Alegandro en Khamza mochten in de voormiddag even naar de anemonen om een verhaaltje voor te lezen. Wat deden ze dit goed!


In de middag gingen we naar de sporthal om eens goed te bewegen. We kregen een politietraining om ons uithoudingsvermogen te testen en speelden een spel met agenten en boeven.






Op naar de volgende en laatste toetsenweek! Vergeet niet goed te studeren 😉

BELANGRIJK!!

  • Dinsdag is er verjaardagsforum voor de jarigen van december. Laten jullie weten of jullie trakteren?
  • De wensweek staat voor de deur. Denk maar eens na wat je graag wil wensen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken