Wensweken

 En zo kwamen we bij de twee laatste schoolweken van 2022 aan.

Maandag maakten we een planning op om onze wensweken te vullen. De wensen waren al uitgesproken, maar we hadden nog geen concrete planning van de laatste twee weken. Zo legden we contact met mensen van het Jan Breydelstadion, we mailden naar het friet museum, we groepeerden de wensen en keken of alles haalbaar was. Waaw, niet zo simpel, een planning opmaken.

Elke voormiddag hadden we nog een toets deze week. We herhaalden de leerstof rekenen op verschillende manieren. We oefenden op scoodle, speelden rekenspelletjes om nog beter te kunnen rekenen met kommagetallen, we werken in een bundeltje,... Goed gedaan iedereen! De toetsen zijn nu officieel voorbij voor het jaar 2022.

Dinsdag gingen we voor de laatste keer van dit jaar naar het zwembad. We mochten vrij zwemmen. Er lagen grote matten en banden klaar om het nog leuker te maken.

Donderdag hebben we de eerste wens in vervulling laten gaan. Iedereen kwam in pyjama, onesie of badjas naar school. Wel een beetje een raar zicht om iedereen zo op school te zien. Zie hier onze eerste nieuwe klasfoto 😏

Daarnaast hielpen we ook bij het vervullen van Flores wens. Zij wou graag eens een les komen volgen bij 5 en 6. Ze leerde allerlei zaken bij over ruimtefiguren en mocht er ook samen met de oudsten maken. Goed gedaan, Flore!






Faith en Iona mochten deze week gaan uitleggen aan de oudste kleuters hoe je een hond en kat uit papier kan maken. Goed gedaan dames! 



Deze week knutselden we onze nieuwjaarskaarten. We kregen vijf verschillende kaarten voorgeschoteld en kozen zelf welke we wilden maken. Veel kunnen we nog niet verklappen, maar we kunnen wel zeggen dat we ecoline, waterverf, passers en héél véél glitters hebben gebruikt. Nog even wachten om het eindresultaat te zien. We kunnen jullie wel enkele sfeerfoto's van die dagen laten zien.















De nieuwjaarsbrieven zelf hebben we ook geschreven. We konden ook hier kiezen tussen verschillende Nederlandstalige brieven. Daarnaast schreef iedereen ook één Franse brief. 

Volgende week staat er een drukke week op de planning. Hier nog eens een overzicht:

  • maandag: daguitstap naar Brugge - Jan Breydelstadion en friet museum. Iedereen kreeg hier vandaag nog een mailtje over met de vervoersregeling. Graag bevestigen aub.
    Wie 's morgens meegaat met iemand anders in de auto wordt om 7u45 op school verwacht. Het kan heel erg druk zijn op de weg en de trein wacht niet op laatkomers. 
    Niemand hoeft zakgeld of een telefoon mee te brengen. Wij zullen foto's nemen en we zorgen ook voor tussendoortjes.
  • dinsdag: teambuildingsactiviteit, leesouders komen in de voormiddag, in de namiddag wordt onze klas een schoonheidssalon - verwennamiddag.
    Er is deze dag ook verjaardagsforum voor de jarigen van de maand december
    Verkleedthema: foute dag - alle kleren en kleuren die niet bij elkaar passen
  • woensdag: teambuildingsactiviteit
    Verkleedthema: omgekeerde dag - jongens komen als meisjes verkleed en omgekeerd
  • donderdag: kookactiviteit 
    Verkleedthema: eerste letter van je (familie)naam
  • vrijdag: eindejaarsfeestje - pakjesmoment - (gezelschaps)spelletjesnamiddag. Iedereen mag een gezelschapsspelletje meebrengen.
    Verkleedthema: feest
Woensdag gaan de oudercontacten door in onze klas. Het uurrooster kan online nog bekeken worden via de link die jullie van els kregen. Het uur staat ook nog eens in de agenda. 

Tot maandag! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken