Einde project 'voeding'

En toen werd het tijd om ons project rond voeding af te ronden. We gingen op uitstap naar 'De Lochting' in Izegem. Daar werd onze klas in twee groepen verdeeld en leerden we allerlei nieuwe zaken bij. We kregen een rondleiding in de gebouwen. Daar zagen we de keuken waar vroeger allerlei zaken bereid werden, we zagen de bureauruimte, we mochten eens in de refter een kijkje gaan nemen,... In de refter hing er een groot bord waarop duidelijk te zien was welke taak iemand aan het uitvoeren was. De groep die meteen naar buiten ging, mocht meteen de handen uit de mouwen steken. We begonnen met het oogsten van rammenassen.






Daarna ging er een groep aan de slag in de loods. Daar moesten ze de rode bieten klaarmaken om gewassen en gewogen te worden. Wisten jullie trouwens dat ze heel veel groenten over hebben omdat de winkels ze niet willen als ze minder wegen dan 150gram en meer wegen dan 340gram? 





De derde activiteit was het onkruid uit de serres in de tuin wegdoen. Er werd heel veel gewerkt hoor!





Wisten jullie trouwens dat ze heel veel groenten over hebben omdat de winkels ze niet willen als ze minder wegen dan 150gram en meer wegen dan 340gram? Omdat ze tegen verspilling zijn, kregen wij allemaal een zakje en mochten we zoveel groentjes meenemen naar huis als we zelf maar wilden.

Heel fijn om te horen dat iedereen wel eens geproefd had van de groentjes. Er werd soep gemaakt, anderen maakten puree, er werd zelfs siroop van rammenas gemaakt.

Deze week was het voorleesweek. In de klas krijgen we nu elke dag een stukje voorgelezen uit een boek. Het begon allemaal heel romantisch, maar ging al snel over naar pure actie. We zijn heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat hoor.

We zijn ook gaan voorlezen bij de boterbloemen, de anemonen en de zonnebloemen.



Op dinsdagnamiddag hadden we een voorleesnamiddag met de hele school. Van peuter tot zesde leerjaar werden we in groepjes verdeeld. De begeleiders vormden duo's en bij elke begeleider kregen we een ander verhaaltje voorgelezen uit het boek 'Pluk van de Petteflet'. Per verhaaltje was er ook een begeleidende activiteit voorzien. Puur genieten! Benieuwd naar nog meer kiekjes? Klik dan snel hier.











Eindelijk was het deze week nog eens tijd om te gaan turnen. Deze keer gingen we aan de slag met vertrouwensspelen. We leerden elkaar 100% vertrouwen en moesten allerlei opdrachten geblinddoekt uitvoeren. Dat zorgde uiteraard ook voor enkele grappige foto's.








Vrijdag gingen de schoolverlaters op bezoek naar ZOOM Roeselare. We werden uitgenodigd om de settingmarkt te gaan bekijken. Het eerste zelf uitgewerkte project van de leerlingen. Zo konden we ook al eens rondneuzen op de school en konden we de sfeer daar al eens opsnuiven. 

Het vijfde leerjaar mocht die namiddag mee gaan turnen met 1/2. Ze keerden terug in de tijd en speelden allemaal spelletjes van vroeger. Wat was het leuk!

Meer foto's 

Binnenkort start de toetsenperiode. Rust goed uit in het weekend, hou rekening met je planning en begin tijdig te studeren. Het toetsenrooster, met begeleidende brief, werd meegegeven in de agendamap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken