Een korte week

Maandagochtend kwamen we in de klas en zagen we dat de klasschikking helemaal veranderd was. We kregen allemaal een vaste plaats en onze dag kon beginnen.

Uiteraard begonnen we de dag na de vakantie met een vertelkring. We zijn altijd zo benieuwd naar wat jullie allemaal uitgespookt hebben in de vakantie. Sommigen gingen op reis, anderen genoten van gezellig thuis zijn, nog anderen spraken af met vrienden en vriendinnen. Kortom, iedereen had genoten en is nu terug klaar om er terug tegenaan te gaan op school.

Deze week gingen het vijfde en zesde leerjaar samen aan de slag. In de rekenlessen herhaalden we de verschillende hoeksoorten. We gingen in de klas op zoek naar rechte, stompe en scherpe hoeken. We vroegen ons af hoe we konden bepalen over welke hoek het precies gaat. Zo kwamen we bij "graden". Natuurlijk geen graden om de temperatuur uit te drukken, maar wel graden om te verwoorden hoe groot een hoek is. 

We gingen eerst naar buiten en tekenden op de grond verschillende soorten hoeken. Eerst willekeurige hoeken, daarna hoeken van een bepaald aantal graden. We mochten de grote geodriehoeken en krijtjes gebruiken. Al snel merkten we dat het niet zo simpel is om heel precies te werken. We trokken naar de klas. Daar tekenden we ook enkele hoeken op de grond van de klas. We gaven de hoeken een naam, letten op de notatie en als dat allemaal lukte, oefenden we in ons schriftje. Uiteraard mochten we ook hoeken meten. 




Tijdens de taallessen werkten we op scoodle en oefenden we verder voor spelling. Op het einde van de week gingen we aan de slag met spreekwoorden, allemaal in teken van ons project "voeding". Er werd gelopen, gestreden, maar vooral veel bijgeleerd. 

In de namiddag kwam het CLB langs voor het vijfde leerjaar. Ondertussen knipten de andere leerlingen de klaprozen uit die uitgedeeld worden op de 11 novemberviering. Daarna kleefden we er een theelichtje op en strooiden we er wat zwarte hartjes rond. Zie hier het eindresultaat. 
❗Wie graag met ons meegaat naar de 11 novemberviering ❗ kan vrijdag aansluiten om 10U40 aan Oud Ledegem (Menenstraat 17, Ledegem). Graag een fluohesje of trui van Bloei! aandoen 😊




Deze week konden we nog wat genieten van de laatste zonnestralen en de vele afgevallen blaadjes natuurlijk. Er werd over de middag echt genoten van het bos, en wees nu eerlijk... daar horen blaadjesfoto's bij he!



Tijdens de projectlessen leerden we over de invloed van vraag en aanbod op de marktprijs van bepaalde producten. Iedereen kreeg een situatie en moesten daarrond een toneeltje maken om duidelijk te maken wat de invloed is op de verkoopprijs. 



We leerden ook over food miles, verpakkingsvrije winkels en als kers op de taart sloten we de week af met een kennismaking met exotisch fruit. We proefden lychees, pomelo, grenadillas, granaatappel, avocado,... Het ene was al wat lekkerder dan het andere, maar wat een ervaring!











En toen was het jammer genoeg tijd om afscheid te nemen van Fleur. We wensen haar allemaal heel veel succes toe op de nieuwe school. 



Geniet van het lange weekend.

Tot maandag!

foto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken