Week 2 mei tot 6 mei

We oefenden buiten onze spellingafspraken aan de hand van een loopdictee. We moesten, lopen, touwtje springen, samenwerken, denken en nog zoveel meer. Allemaal om een woord correct aan de overkant van de speelplaats te kunnen noteren. Goed gewerkt! Zo zie je maar dat we ook buiten leren als het geen buitenlesdag is. Het mooie weer nodigt uit om terug wat vaker naar buiten te gaan. Misschien wel handig als je ervoor zorgt dat je altijd een petje en zonnecrème in je boekentas hebt zitten.








Deze week stond volledig in teken van de rekenlessen. We moesten eventjes een tandje bijsteken en gingen actief aan de slag met de herhaling van de afgelopen week. Het vijfde leerjaar ging opnieuw aan de slag met procenten. We probeerden terug om de drie musketiers aan te vullen. Wanneer we inzagen wat het nut was van decimale breuken, eenvoudigste breuken en kommagetallen bleek het veel makkelijker te zijn om met procenten te rekenen. 
Het zesde leerjaar ging opnieuw aan de slag met hoofdrekenen met kommagetallen. Ook hier probeerden we de kommagetallen te schrijven als een decimale breuk om het rekenen wat makkelijker te maken. 

Zowel het vijfde als het zesde leerjaar ging tijdens spelling aan de slag met verkleinwoorden, speciale meervouden en werkwoorden vervoegen in de tegenwoordige en verleden tijd. Daarnaast herhaalden we nog eens hoe je een voltooid deelwoord correct kan schrijven. Het lijkt allemaal zo simpel, maar soms halen we alles door elkaar. We blijven oefenen! 

We gingen ook verder aan de slag met ons project. We hebben ondervonden dat onze projectvraag een klein beetje aangepast moest worden. We werken vooral rond de politie en hun rol bij het oppakken van criminelen en de begeleiding van de criminelen tot in de rechtszaal. 
Hoofdinspecteur Danny kwam langs met zijn politiehond Sniper en vertelde ons heel veel nieuwe zaken. We leerden over de verschillende voertuigen bij de politie, de opleiding tot inspecteur, de verschillende soorten politiehonden,... Wat een grote hoeveelheid nieuwe leerstof! Daarna haalde hij Sniper, zijn hond, uit de wagen. We maakten kennis met een grote Mechelse herder van drie jaar die zijn kwaliteiten toonde. Hij kan 2,5 keer sneller lopen dan de snelste mens ter wereld, hij heeft een snuffelneus die heel goed kan ruiken en hij kan springen en van de glijbaan glijden als de beste. 
Na het deeltje voor 5/6 toonde Sniper zijn kunstjes ook eens aan de rest van het lager. Iedereen was onder de indruk. Het baasje van sniper legde nog eens uit wat belangrijk is wanneer je een hond benadert en gaf enkele do's en don'ts mee. Daarna werden de begeleiders op de proef gesteld en mocht Sniper hen bijten in een speciale mouw. Wat een kracht! Bedankt Danny om ons zoveel bij te leren en kennis te laten maken met een megahond.





Later deze week kregen we te horen dat we volgende week ook een politibureau mogen gaan bezoeken. Een telefoongesprek voeren is iets wat heel normaal lijkt dus kozen de leerlingen ervoor om zelf te bellen om een afspraak te maken. Flor en Norah hadden waren er zoooo zenuwachtig voor! Ze belden het politiebureau op en maakten een afspraak voor volgende week dinsdag, 10 mei, om 13u30. Aangezien er mooi weer voorspeld wordt gaan we met de fiets op pad. Vergeet jullie fiets niet mee te brengen!

We eindigden onze week met een turnles waarbij we samen met L3/L4 onze groep in 2 splitsten. De ene helft speelde tussen vier vuren op het grasveld buiten en de andere groep leerde verspringen. Leren verspringen in een echt zandbak is pas echt cool. Uiteraard moesten we eens testen wie het verst kon springen. Proficiat Lucy met je knappe prestatie!

Komende zondag is het dé dag van alle mama's. Ook wij haalden de creatieveling in onszelf naar boven en zorgden voor een pareltje. Wat we precies maakten? Laat ons zeggen dat het een werkje was van lange duur, het was heel arbeidsintensief en helemaal niet zo simpel als het eruit ziet. Wil je nog meer te weten komen? Blijf dan zeker volgen want zondag is het dé dag waarop de pakjes open mogen. Een hele fijne Moederdag aan alle mama's 💗







Belangrijke info
  • Zondag 8 mei is het Moederdag. Geniet van deze mooie dag 🌺
  • Volgende week staan er heel wat rekentoetsen op de planning. Iedereen kreeg een oefenbundel mee naar huis op donderdag. 
  • Dinsdag 10 mei gaan we naar het politiebureau in Menen met de fiets. Vergeet je fiets niet mee te brengen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken