Week 19 april tot 22 april

 Na een welverdiende vakantie begon onze nieuwe schoolweek op dinsdag in plaats van op maandag. We waren blij om elkaar allemaal terug te zien en hadden enorm veel te vertellen. Onze dag begon met een uitgebreide vertelkring. Sommige leerlingen zijn op reis geweest, anderen zijn op kamp geweest, nog enkele andere leerlingen hebben genoten van een vakantie in eigen tuin,... Kortom een heel leuke vakantie. 

Op dinsdagvoormiddag gingen we in de spellingslessen aan de slag met meervouden en verkleinwoorden. Wat een grote hoeveelheid regels om te onthouden zeg!Tijdens de rekenlessen gingen beide klassen aan de slag met inhoud, volume en oppervlaktematen. We herhaalden de reeds geziene leerstof aan de hand van enkele oefeningen. De verschillende tabellen van elkaar onderscheiden en correct gebruiken ging nog niet zo vlot, dus daar stonden we wat langer bij stil. We herhaalden het verhaal van de autostrade en er werd nog eens uitgebreid uitgelegd hoe deze precies werken.

In de namiddag gingen we van start met ons nieuwe project rond justitie. We contacteerden de politie en maakten een afspraak met een agent en zijn politiehond. We brainstormden over wat we allemaal te weten wilden komen en stelden een vragenlijst op. Wat een hoop vragen! We kijken al uit naar het werkelijke bezoek! Omdat het zo'n mooi weer was besloten we na de brainstorm om naar buiten te gaan. We kregen een dramales rond improvisatie. Iedereen stond in een kring en moest een denkbeeldig voorwerp doorgeven. De manier waarop je het doorgaf moest duidelijk maken of je er voorzichtig mee moest zijn, of het breekbaar was,... Hilariteit ten top! Wisten jullie dat de serie 'De Buurtpolitie' niet volledig uitgeschreven is op voorhand, maar ook een deel improvisatie is? Wel, wij gingen hier ook mee aan de slag. Iedereen kreeg een start- en eindzin en een duidelijke rol en zo speelden we de buurtpolitie na. Wat een mooie eindresultaten! 







Op woensdag was er opnieuw Engelse les. We kregen allerlei ingrediënten en mochten aan de hand van Engels instructies lekkere koekjes maken. Zo leuk en lekker!





Donderdag was het dé grote dag voor de schoolverlaters. Ze gingen op snuffelstage naar het MSKA te Roeselare. Ze kregen een uitgebreide rondleiding op de twee campussen en maakten kennis met de werking van de middelbare school. Toch wel wat schrikken om te zien hoe groot het daar is in vergelijking met onze school.










Het vijfde leerjaar bleef op school en begon de dag met een spellingsles rond meervouden en verkleinwoorden. We hadden dit al eens gezien, maar de leerstof zat ver en er was wel wat herhaling nodig. Na de speeltijd herhaalden we de leerstof rond procenten en korting berekening en trokken dan naar buiten om deze leerstof verder in te oefenen aan de hand van enkele rekenspelletjes. Wat een zalig weertje om verder te oefenen! 



Vrijdag was er brandoefening. We volgden alle richtlijnen en gingen zo snel en correct mogelijk naar de verzamelplaats. Goed gedaan!
Toen we terug in de klas kwamen hadden we nog wat tijd om wat te herhalen. Aan de hand van kahoot herhaalden we de leerstof op een leuke manier. 

In de namiddag gingen we turnen in de sporthal, of dat dachten we toch... Bij aankomst bleek dat de sportzaal bezet was en dat ze alles in gereedheid aan het brengen waren voor het boksgala van die avond. We mochten eens binnengaan en kregen een uitgebreide uitleg over hoe zo'n wedstrijd in elkaar zit, wat de spelregels zijn,... Bedankt voor de uitleg! Nadien keerden we terug naar school en speelden 3/4/5/6 samen vlaggenroof op het schooldomein. 


Zin om nog meer foto's te bekijken? Klik dan hier.

Belangrijke info

  • We werken momenteel rond politie, justitie, gevangenis,... Wie materiaal heeft liggen, passend bij ons project, mag dat zeker meebrengen.
  • Op 2 mei is er schoolfoto

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken