21 maart - 1 april

De afgelopen weken stonden volledig in teken van afwerken en herhalen van de leerstof. We werkten in de boeken, we speelden rekenspelletjes en we trokken naar buiten om ook daar verder te oefenen. 

Vorige week vierden we het vijfjarig bestaan van Bloei!. Wat een fantastisch feest! We konden genieten van springkastelen, spelletjes, dansles en een lekker aperitiefje. Iedereen kreeg een nieuw talent op zijn talentenbloem. De schoolverlaters mochten de talentenbloem al meenemen naar huis. Hier kan je nog wat nagenieten van deze mooie dag.



















Vorige week gingen we voor de laatste keer zwemmen en deden we enkele groepsopdrachten. We moesten met een grote mat zo snel mogelijk naar de overkant zwemmen. Daarna moest er 1 iemand van het team op de mat zitten, in de volgende ronde 2 leerlingen,... Hilariteit verzekerd!

We werkten de afgelopen week rond muziek en instrumenten en mochten ook eens genieten van twee muzikale talenten uit de klas. Meike verbaasde ons met haar rocktalent op de basgitaar en Amy oefende erop los en maakte een quiz voor de klas op basis van enkele muziekdeuntjes. Top!


Het prachtige weer leek ons het ideale moment om buiten wat aan ons groepsgevoel te werken. We verdeelden ons in twee teams en we gingen naar buiten. We speelden levend stratego. Niet zo simpel als het klinkt hoor! We moesten heel goed samenwerken en communiceren. 




Deze week herhaalden we de leerstof die dit schooljaar al aan bod kwam. We deden dit aan de hand van een kahoot quiz. We speelden verschillende rondes en hadden helemaal niet door dat we eigenlijk bezig waren met het inoefenen en herhalen van de leerstof. 

Tijdens de Franse les trotseerden we de kou en gingen we naar buiten om een spel te spelen. We oefenden de getallen en beleefden heel veel plezier. 
We werkten in project rond seksuele voorlichting. Het vijfde leerjaar had kringgesprekken met Dominique en het zesde leerjaar ging aan de slag met een bundeltje met Justine. 

Deze week hadden we tijdens de turnles veel geluk met het mooie weer. We gingen oorspronkelijk naar de turnzaal, maar toen bleek het zo'n mooi weer te zijn dat we het een beetje anders aanpakten. We leerden verspringen en waar kan dat nu beter dan in een echte zandbak!? We moesten onze aanloop oefenen, we leerden afstoten en daarna mochten we vliegen om zo ver mogelijk in de zandbak te landen. Eerst algemene oefening en daarna was het tijd voor de klascompetitie. Wat een talenten!

We besloten om eens te brainstormen voor een nieuw project. Als we alles verzamelden kwamen we terecht bij vijf mogelijke projecten. Nadat iedereen gedebatteerd en beargumenteerd had zijn we tot het project 'gevangenis' gekomen. Na de vakantie starten we dus met dit onderwerp. 








Hier kan je de foto's van de afgelopen weken bekijken.
Geniet van de vakantie, maak er een gezellige tijd van.
Tot later! 

BELANGRIJKE INFO:
  • Er staan oefeningen op scoodle en op classroom om tijdens de vakantie de geziene leerstof verder in te oefenen. Dit is vrijblijvend!
  • 18/04: Geen school
  • 21/04: L6 gaat op snuffelstage in het MSKA in de voormiddag. Zorg dat je je drinkfles mee  hebt!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken