Week 26.03.2021

We hebben ons project afgerond met de voorstelling van de verschillende landen. Wat een prachtplaatjes zaten er daar tussen zeg! Er werd ons van alles bijgeleerd over klimaat, landschappen, reliëf, cultuur, ... Er was zelfs een groepje die de hele presentatie in een interactief toneel gegoten had! Kijk zeker bij de foto's (link onderaan) om het filmpje ervan te bekijken!




Bij Dominique gingen we nog aan de slag met ons project en interviewden elkaar nog eens over ons eigen land. 



We zaten deze maand met drie jarigen in de klas en dat vierden we nu nog eens met het prikken van ballonnen. Nogmaals een dikke proficiat Shannon, Caitlin en Connor!



Floor en Mauro voorzagen een leuke activiteit voor de klas als bewegingstussendoortje. We moesten als groep de ballon in de lucht houden zonder onze handen te gebruiken. Dat leverde écht grappige taferelen op!

Vorige week vrijdag kregen we last minute de opdracht om stenen te schilderen. We wisten nog niet waarom, het bleef voor ons dus nog even een raadsel. Maandag kregen we dan te horen dat wij de basis van de Happy stones geschilderd hadden. Nu kreeg elke klas een deel van de stenen en mochten ze mooi versierd worden. Want op onze Bloei!-dag willen we toch niets anders doen dan mensen gelukkig maken? De Happy Stones werden op dinsdag verstopt in Ledegem, het werd een groot succes en iedereen die zo'n steen vond kon, en kan nog steeds, een foto ervan posten op de facebookpagina. Vonden jullie al enkele prachtexemplaartjes?











Op maandag werden ook onze talentenbloemen uitgedeeld. We kregen allemaal en nieuw talent en stonden eventjes in de kijker. Hoe fijn is het niet om te horen waar jij goed in bent? Zie ons eens glunderen zeg! Daarna gingen we de voetpaden ook gaan versieren met prachtige krijtbloemen.






En de dag zat vol verrassingen. Heel onverwacht mochten we op de speelplaats gaan kijken hoe onze dode bomen op de speelplaats neergehaald werden. We leerden allerlei zaken bij, bedankt hiervoor Lucas! Zie hier het verslag dat de leerlingen schreven:
" Bij de eerste boom moesten ze sterke touwen in de boom hangen en controleren waar hij moest vallen. Dat was niet zo simpel, want een boom is écht heel groot en zwaar. Moeilijk om gecontroleerd te laten vallen dus. Met een kettingzaag zaagden ze eerst een stukje uit de boomstam terwijl de anderen aan de touwen trokken om te helpen om de boom te laten vallen. Als hij gevallen was, mochten we allemaal gaan kijken. We leerden hoe we konden tellen hoe oud de boom was. De eerste boom was wel 30 à 35 jaar oud. Dan hebben ze de takken afgezaagd en deze werden in het bos gelegd. Dat dode hout zorgt er voor dat er nieuwe planten kunnen groeien. Het is als het ware voeding voor de bodem. De stam is blijven liggen en daar mogen wij nu op spelen!
De tweede boom gebeurde ongeveer op dezelfde manier. Al moesten ze daar eerst de nagels uithalen vooraleer ze de kettingzaag konden gebruiken. Anders zou hun kettingzaag kapot gaan. Daarna gingen ze op dezelfde manier te werk. Ook deze stam bleef liggen om op te spelen. Echt heel leuk!"



In de namiddag was er vrij podium. Van onze klas hebben volgende leerlingen een prachtig optreden neergezet:
  • Shannon & Alexandra: presentatie van het vrij podium


  • Amy & Meike: dansen en turnen


  • Lentel: dansen


  • Mauro, Warre & Siebe: toneel


  • Renske & Flor: turnen / freerunnen


Op dinsdag hadden we nog wat tijd over na het verstoppen van de Happy Stones. Deze tijd hebben we optimaal benut om buiten wat te gaan lezen. Het was ZA-LIG!

Op donderdag kreeg iedereen kwaliteiten van een klasgenoot. Heel fijn om zo'n mooie kwaliteiten te krijgen!










Vandaag namen we afscheid van Lou en Livio. We wensen jullie het allerbeste toe op jullie nieuwe school. Ik ben er zeker van dat jullie daar heel gelukkig zullen worden en veel nieuwe vrienden zullen maken. Uiteraard geen afscheid zonder een coronaproof feestje hé! Veel succes jongens!

Fijne vakantie!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken