Week 16.11.2020

 Koekoek! Hier zijn we dan terug. Het is een hele tijd geleden dat we nog iets postten. 

Natuurlijk hadden we allemaal weer gigantisch veel te vertellen. Een verlengde vakantie zorgde toch voor heel wat leuke verhalen ondanks het feit dat alles gesloten was. Heel leuk om te horen hoe creatief jullie zijn omgegaan met deze situatie.

Begin deze week kregen we meteen te horen dat er al enkele toetsen gepland moeten worden. We hebben ze in de agenda gezet en zijn meteen begonnen met een grondige herhaling van de leerstof. Uiteraard gingen we ook aan de slag met nieuwe leerstof. Zo leerden we in het vijfde leerjaar werken met coördinaten. Deze leerstof paste ook volledig in project, dus gingen we er in de namiddag mee verder. Wisten jullie dat een atlas hééééééél veel coördinaten bevat?  Het zesde leerjaar ging dan weer aan de slag met verhoudingstabellen. Wat een gedoe zeg!

In de lessen spelling leerden we de aanhalingstekens op een correcte manier gebruiken. Dit is helemaal niet zo simpel als het lijkt. Je moet aan zoveel zaken denken! We blijven dit voldoende herhalen en oefenen, zodat we het allemaal vlotjes onder de knie kunnen krijgen. 

De lessen godsdienst en zedenleer gingen deze week helemaal anders door. De leerlingen van zedenleer gingen individueel aan de slag met een invulbundel. 
De leerlingen van godsdienst kregen online les. We kregen het voor elkaar om Katrien op groot scherm te zetten en zo konden ze de les volgen, maar dan digitaal. Wat een belevenis! 

Tijdens de lessen project gingen we aan de slag met de Europese Unie. We hadden al eens eenw weekje rond de EU gewerkt, maar natuurlijk waren we niet klaar. We leerden waarom de EU opgericht was, hoe die ontstaan is,... Kortom, we zijn weer heel wat nieuwe zaken te weten gekomen!

In het mini-project rond de EU gingen we ook aan de slag met de lidstaten. We kregen allemaal een land die tot de Europese Unie behoort en gaan hierover een spreekbeurt geven. Natuurlijk kreeg niemand België, Nederlands, Frankrijk of Italië. Iedereen kreeg een land waar we nog niet zoveel over weten. Aan de hand van Dokter Google vonden we heel veel informatie. Om het leuk te houden mochten we kiezen hoe we onze spreekbeurt ondersteunen. Sommige leerlingen gaan aan de slag met een Powerpoint, anderen met een online presentatie, nog anderen gingen aan de slag met een Prezi,... Warre heeft de spreekbeurt zelfs voorbereid aan de hand van een toneel. We zijn al benieuwd!

We sloten de week af met een turnles waarin we 6 verschillende opdrachten moesten uitvoeren in de vorm van een doorschuifsysteem.

Ik was jullie nog heel wat foto's verschuldigd. Via deze link kunnen jullie de foto's bekijken. 

Geniet van jullie weekend,

tot maandag!


Reacties

  1. Zo blij om jullie terug te zien.
    Dankjewel voor jullie fantastische medewerking !

    Tot woensdag..
    Katrien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken