Week 13

Terug een eindje geleden dat er een nieuwe blog kwam, maar het was een ontzettend drukke periode.
Hier een kort overzicht van wat we zoal uitgespookt hebben.

In de voormiddag gingen we telkens aan de slag met rekenen en taal. Er kwam nog heel wat nieuwe leerstof aan bod en we begonnen ons ook volop voor te bereiden voor de komende toetsenperiode.

Ineke en Winnie, het ondersteuningsteam, kwamen ons leren hoe we op verschillende manieren kunnen studeren. Deze keer gingen we aan de slag met mindmappen. Voor vele leerlingen een heel bijzondere manier om te studeren. We gebruiken daarbij veel kleur en we mogen zelfs tekeningen maken! Natuurlijk zal deze manier niet voor iedereen werken, maar geen paniek! Er komen nog verschillende manieren aan bod.





Tijdens de turnlessen kwamen er heel wat onderwerpen aan bod. We hebben een conditiecircuit gedaan, proficiat aan alle leerlingen! Jullie hebben zo goed doorgezet!
We hebben ook een les gekregen rond werpen en vangen. Het werd steeds moeilijker toen we ook vanuit beweging moesten werpen en vangen. Gelukkig eindigden we die les met het spel 'tussen 4 vuren'.
Onze laatste turnles ging over verspringen. We deden verschillende oefeningen om op het einde van de les tot het echte verspringen te komen.









We genoten van het verjaardagsforum van de jarigen van november. Proficiat aan alle jarigen van november! Bedankt aan de mama's en papa's voor de lekkere hapjes en drankjes!






Tijdens de lessen project gingen we verder aan de slag met het onderwerp 'Gezonde voeding'. Zo hebben we een ICT-opdracht gemaakt rond 'lekker van bij ons'. We wisten echt niet dat er zoveel streekproducten waren! We leerden heel veel nieuwe dingen!
We zijn ook aan de slag gegaan met een les media. We deden mee aan de Mannequin Challenge. Ken je dit niet? Check dan zeker ons eindresultaat! Er kwamen heel wat beroepen aan bod die te maken hebben met voeding. Veel kijkplezier!


Deze week was er een forum voor de hele school. We leerden de vogel 'kaketoe' kennen. De begeleiders hielden een toneel over 'elkaar helpen en complimentjes geven'. Hopelijk passen de kinderen dit nu ook in de school toe. Het liedje over de geluksvogels kreeg er een strofe bij. We luisterden naar het project van de kleuters. Zij toonden hun regenboogdans, super!









Binnenkort is het opnieuw tijd om aan de slag te gaan met de wensen van de leerlingen. Deze week konden wij al één wens vervullen. De wens van Nayeli was 'Iets doen voor Rode Neuzendag'. We waren al aan de late kant om nog iets op poten te zetten, maar Nayeli stelde voor om op vrijdag 29 november allemaal in het rood te komen. Dat gaf prachtige resultaten. Bedankt aan iedereen om te helpen om de wens van Nayeli te vervullen.



De andere wensen zullen de komende weken aan bod komen. Wij kijken er al naar uit, want er zitten heel leuke wensen tussen!

Alle foto's kan je hier bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken