Kerstvakantie!

We hebben er allemaal heel hard naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk zo ver. Eindelijk is het kerstvakantie!

We hebben enkele heel intensieve weken achter de rug, maar deze week overtrof toch alles.

Maandag zijn we van start gegaan met het bakken van de koekjes die we verkochten ten voordele van de Warmste Week. Een welgemeende dankjewel aan iedereen die koekjes kocht. We hebben maar liefst 783,50 euro ingezameld voor 'Met Lege Handen vzw'. Hierbij werd de wens van Caitlin in vervulling gebracht. Ze wenste dat we gingen bakken met de klas en dat werd deze dag zeker gedaan.




Op dinsdag hadden we ons eindproduct van ons project. We wilden ons eigen middagmaal klaarmaken en dat is fantastisch goed gelukt! We zijn 's morgens gestart met het maken van onze eigen tomaat-groentesoep. We verdeelden de taken en zo kwamen we behoorlijk snel tot een lekker resultaat.




De wens van Odin was om onze eigen hamburgers te maken. Deze wens paste perfect binnen ons project dus gingen we daarmee aan de slag. We mengden het gehakt met enkele geheime ingrediënten en maakten er burgertjes van. De broodjes brachten we naar Cleo om af te bakken. Ondertussen sneden de andere leerlingen de sla, tomaten en komkommers. Daarbovenop schilden we ook de aardappelen om ze daarna door de frietjesmachine te steken. We gingen voor de gezonde versie van de frietjes dus mengden we de aardappelen met olie en kruiden en staken we ze in de oven om ze af te bakken. Ondertussen bakten we de burgers en staken we ze in de oven om warm te houden.
We wilden de klas ook wat gezellig aankleden dus iedereen maakt een gepersonaliseerde placemat. De leerlingen die snel klaar waren kregen de kans om de klas gezellig te gaan inrichten.
Ik geef eerlijk toe... het was super! Dikke pluim voor alle leerlingen, het was een heel lekkere maaltijd!







We eindigden de dag met een bezoek van Wannes en zijn zoontje Seb en de ouders van Warre. We konden eindelijk de ingezamelde centjes overhandigen en probeerden om heel even zijn gedachten te verzetten. Een echte chocoladefontein met vers fruit!

Onze woensdag was praktisch voorbij zonder we het goed en wel beseften. We bundelden de toetsen, bundelden de rapporten, staken alles in de juiste mapjes en ruimden de klas op. Plots ging de bel en was het tijd om naar godsdienst/zedenleer te gaan.

Donderdag deden we nog een leuke uitstap naar 'Het Huis Van De Voeding' te Roeselare. We kregen er de mogelijkheid om 3 verschillende workshops te volgen in verband met voeding. We leerden hoe we het suikergehalte van een drankje konden meten en controleren, we mochten dingen proeven en als kers op de taart leerden we onze eigen lekkere limonade maken. Het was fantastisch!
In de namiddag speelden we nog enkele gezelschapsspelen.






Op vrijdag was het dan eindelijk zo ver! Enkele weken geleden had iedereen een naam gekregen van iemand uit de klas. Voor die persoon moest je dan een cadeautje voorzien. Iedereen was heel nieuwsgierig naar wie zijn of haar naam gekregen had. De pakjes werden in een heel gezellige sfeer uitgepakt. Bedankt aan iedereen voor het enthousiasme en de fijne pakjes!
We eindigden onze laatste week voor de vakantie met een turnles.






Via deze weg wil ik jullie één voor één een fijne vakantie toewensen. Geniet van de eindejaarsfeesten en rust maar goed uit, jullie verdienen het allemaal!
Ik zie jullie allemaal graag terug op maandag 6 januari 2020.

Tot dan!

PS: De foto's van de voorbije we(e)k(en) kan je hier vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken